Behåll barnasinnet

Som vanligt på den här tiden på året så bjuder vädret oss på överraskningar. Ena veckan går man och funderar på om våren kanske gör ett tidigt intåg i år, för att i nästa vecka bjuda på snöoväder. Och alla är lika chockade varje år. Februari och mars är mycket av övergångsmånader i mina ögon, det där som sker mellan nyår och vår. Även om det nu kom lite väl mycket snö med en gång, gläds jag samtidigt åt snön nu när sportlovet väntar bakom knuten. Redan innan den stora snösmockan blev det vitt och vackert och i alla fall en stund under helgen kunde jag spendera i pulkabacken. Och tro mig, jag var inte ensam. Barn efter barn kom dit med diverse åkdon och slängde sig ut för backen. Även några vuxna åkte, mig inkluderat. Det är ju trots allt barnsligt kul med snö. Mitt förslag till er alla som inte åkt sedan barnsben är att ge er ut i backarna för ett åk eller två. Att behålla barnasinnet gör vuxenlivet lite roligare, i alla fall för mig. Att vara vuxen kommer med tillräckligt många måsten ändå, det är lika bra att göra något roligt av det.

Samtidigt som jag skriver detta kan jag ju erkänna att jag längtar efter våren. Framförallt längtar jag efter att få börja påta i trädgården. Jag har redan inhandlat alla fröerna och de första förkultiveringarna ska strax ske. Då blir i alla fall jag sugen på att sätta händerna i jorden. Mitt förslag till alla vädergudar är därför helt sonika att efter att sportlovet är över är det dags för våren att göra inträde. Så får vi se om någon behagar lyssna på mig eller om vi ska ha vinter någon månad till. Det har ju hänt förr. Men hoppas kan man ju alltid.

I övrigt hoppas jag med alla dessa släppta restriktioner att ni alla passar på att göra sånt som ni har längtat efter, kanske under hela pandemin. Vi har en bit kvar innan vi som samhälle är helt på fötter igen efter denna långa prövning men jag litar på att vi kommer dit. Vi får hjälpas åt helt enkelt, samtidigt som vi fortsätter vara försiktiga. Vi får ju faktiskt inte glömma att slopade restriktioner till trots, än är det inte över. Fortsätt vara rädda om er.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se