David Lynch ställer ut i Karlstad

Filminnovatören David Lynch kommer i sommar visa en exklusiv fotoutställning på Värmlands Museum, med invigning den 4 juni.

David Lynch. Foto: Josh Telles

David Lynch är mest känd som filmregissören bakom ikoniska tv-serier och filmproduktioner som Twin Peaks, Blue Velvet och Mulholland Drive, men uttrycker sig också genom bland annat teckning, musikproduktion och fotografi.

Till sommaren kommer han visa en exklusiv fotoutställning på Värmlands Museum. Utställningen heter Infinite Deep och innehåller bildserierna Snowmen, Portraits, Nude, Distorted Nudes och Factories. Den har tidigare endast visats på två platser i världen innan den öppnar i Karlstad den 4 juni, och pågår fram till den 11 september.

– Besökaren kommer att få möta en mindre känd sida av Lynch, som utvidgar uppfattningen om hans bildvärld och sättet att arbeta med bilder. Den fotografiska bilden är något av en konstnärlig fristad för Lynch, berättar Karin Åberg Waern, utställningschef på Värmlands Museum, i ett pressmeddelande.

Ett av verken från utställningen.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se