Manifestation till stöd för Ukraina

Ukrainska flaggan är hissad på Stora Torget i Karlstad.

På lördag anordnas en manifestation på Stora torget i Karlstad. Med manifestationen vill Karlstad visa solidaritet med Ukrainas folk och sitt stöd för ett demokratisk Ukraina.

Lördag 5 mars klockan 13.00 anordnas en manifestation på Stora Torget i Karlstad till stöd för Ukraina och för att visa solidaritet med det ukrainska folket. Bakom initiativet står kommunfullmäktiges presidium.

– Jag hoppas att det är många som möter upp på Stora torget för att visa solidaritet med Ukrainas folk som strider för sin frihet och sin suveränitet mot ett ryskt anfallskrig som skördar många mänskliga offer och som kommer att påverka utvecklingen i Europa många år framöver, säger Anders Knape, kommunfullmäktiges ordförande, i ett pressmeddelande.

Insamling till behövande

Under manifestationen kommer Anders Knape och Monica Gundahl att medverka från Karlstads kommun, tillsammans med bland andra biskop Sören Dalevi, landshövding Georg Andrén och Liliia Vlasiuk från Ukraina, men nu boende i Värmland. Röda Korset kommer att finnas på plats under manifestationen för att samla in pengar till behövande i Ukraina.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se