Universitetet har flyttat in i centrum

Universitetets nya lokaler i centrum.

Den 14 februari öppnade Karlstads universitet upp sina nya lokaler på Drottninggatan i centrala Karlstad.

– Vi öppnar upp på alla hjärtans dag, så då är studenterna hjärtligt välkomna, säger Marie Rosenlind, kommunikationschef Karlstads universitet, skämtsamt inför invigningen.

Det var i samråd med Karlstad Studentkår som universitetet beslutade att återigen öppna en studielokal centrum.

– Vi hade en lokal för flera år sedan i centrala Karlstad, men det var mer en utbildningsmiljö på så vis att man hade föreläsningar där. Det här är något annat tänk och inte menat att det ska vara det i den här lokalen, säger Marie Rosenlind.

Marie Rosenlind, kommunikationschef Karlstads universitet.

Däremot kan det vara exempelvis tillfälliga gästföreläsningar som inte är kopplat till någon utbildning, examensutställningar eller att man har kanske liveinspelning av universitetets poddar, menar hon.

Bottenplan

Lokalen är 223 kvadratmeter, tillgänglighetsanpassad och är belägen på bottenplan på Drottninggatan.

Lokalen kommer att vara bemannad till och från under dagarna och studenterna tar sig in med hjälp av sitt KauID-kort.

Inne har de satt upp digitala skärmar som kan användas vid föredrag eller olika evenemang.

– Det finns olika typer av möblemang så att man kan jobba både ensamt och i grupp i ett öppet landskap, det finns också extra möblemang om man vill göra om i den ytan. Det är tre grupprum och ett mötesrum som även personalen kan boka.

Grupprummen är bokningsbara och på universitetets hemsida finns en besöksräknare så man ser hur många som är på plats i lokalen.

De nya lokalerna ligger på Drottninggatan.

Nöjda

– Vi är jätteglada att ha fått en sådan fin lokal så att vi kan erbjuda den här möjligheten. Vi blir mer synliga i Karlstad vilket förhoppningsvis kan leda till att fler söker sig till oss. För studenterna gör det att vi blir mer tillgängliga, fortsätter Marie.

Även Åsa Eriksson, vd på Centrum Karlstad ser positivt på universitetets etablering.

– Vi tycker att det är jättekul och välkommet att universitetet öppnar upp en lokal i stadsmiljö. Det blir ett tillfälle för studenter att lära känna sin studentstad mer. Att upptäcka alla fina grönområden och vattenstråk som finns i vår stadskärna, men även lära känna stadens utbud med allt det har att erbjuda såsom restauranger, caféer, handel och kulturliv, avslutar hon.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se