Cup i innefotboll avgörs i helgen

Nu på lördag spelas cup i innefotboll. Det är föreningen Korpen Karlstad som står bakom cupen, där sex lag ska göra om förstapriset.

Totalt deltar sex lag i cupen.

Den 5 mars anordnar Korpen Karlstad en cup i innefotboll. Totalt är det sex olika lag som tävlar. Korpen Svenska Motionsidrottsförbundet har bland annat hjälpt till att sponsra att så man kan starta upp igen efter pandemin.

– Det ska bli spännande att få döma och sköta om fotboll nu igen efter en lång pandemi säger Wictor Gullström, bollsportsansvarig i föreningen, i ett pressmeddelande.

Wictor är också den som dömer lagen och anordnar så cupen blir av.

– Ibland så händer det ju att man missar någon frispark men vad gör det? När man sysslar med Korpen sprider vi rörelseglädje till de som vill hålla på med sport på en amatörmässig nivå men ändå kan tycka det är kul.

Pandemin satte stopp

Innefotboll, eller futsal som det även kallas, är en sport som funnits ett tag men inte riktigt funnits i Korpen Karlstad motionsidrottförening på länge. Det har spelats seriespel fyra år tidigare men så satte en pandemi stopp för fortsättningen bland annat samt lite bristande engagemang från lag.

– Men nu hoppas vi att fotbollen ska komma tillbaka igen till nivåer som det var förr i tiden, avslutar Wictor Gullström, och önskar de sex lag som är med ett stort lycka till.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se