Karlstadbo romandebuterar

Karlstadsbon Victoria Björn Blomqvist släpper sin första roman.

Den 16 mars debuterar Victoria Björn Blomqvist med ”Fjället tiger still”. Det här är en spänningsroman om hemligheter, starka relationer och svek, allt i en hisnande vacker fjällmiljö. 

Victoria Björn Blomqvist är född i Norra Råda i Värmland. När hon var fem år flyttade familjen till Sälen för att driva semesterby och där växte Victoria upp nära naturen och fjället. I gymnasieåldern flyttade hon tillbaka till Värmland och är numera bosatt utanför Karlstad med man och två döttrar. Victoria arbetar sedan tio år som försäljningschef inom stålindustrin. 

Det förflutna

Den 16 mars debuterar Victoria Björn Blomqvist med ”Fjället tiger still”. Romanen, som är en återvändarberättelse, handlar om Malin Hagelin som behöver göra upp med sitt förflutna. I barndomens Sälen återser hon människorna som en gång betydde allt för henne. Samtidigt sker ett fynd på fjället: i stenröset där en ny anläggning ska byggas hittas en förmultnad kropp. Över fjället sprider sig en olycksbådande föraning och medan invånarna i den lilla byn njuter av de sista sommarveckorna kryper något ondskefullt allt närmare.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se