Solen är temat för de nya arenorna

Efter kommunens namntävling står det nu klart att namnen  på de två nya arenorna på Sannafältet blir Eva Lisa Holtz Arena och Sola Arena. Hela områdets namn blir Solstadens sportcenter.

För de nya sportarenorna på Sannafältet utlyste Karlstads kommun en namntävling. Intresset att delta var stort och 559 personer lämnade in drygt 500 förslag på respektive arena. Många av dessa förslag anknöt till att Karlstad så starkt förknippas med solen. Nu står det klart att namnen blir Eva Lisa Holtz Arena på inomhusarenan och Sola Arena på utomhusarenan. Hela områdets namn blir Solstadens sportcenter.

– De namn som vi nu valt är namn som många kommer att kunna knyta an till och som än mer stärker Karlstads varumärke som en varm, välkomnande och attraktiv plats, säger Katarina Lindström, kommunikationsdirektör, i ett pressmeddelande.

Vinnarna i namntävlingen för inomhusarenans och områdets namn var sju stycken och kommer kontaktas och bjudas in till invigningen den 13 april. För utomhusarenans namn finns ett 90-tal vinnare som på något sätt kommer att uppmärksammas vid invigningen av utomhusarenan som blir i början av september. 

– Vi är glada och tacksamma över det stora engagemanget från Karlstadsborna kring namntävlingen. Det märks att det finns en stolthet över staden och de nya arenorna, säger Erik Nilsson (KD), ordförande i stadsbyggnadsnämnden. 

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se