Skratt och sång när Claes Malmberg kommer till Karlstad

Den folkkära komikern och skådespelaren Claes Malmberg ger sig i vår ut på turné med föreställningen ”Liveshow”. Foto: Ulf Stjernbo, Wereckipr

Komikern och skådespelaren Claes Malmberg ger sig i vår ut på turné, efter flera uppskjutningar, där Karlstad är en av städerna han besöker. I showen, som han själv beskriver lite som en enmansrevy, utlovas allt från humor och reflektioner till sång och musik

Claes Malmberg har setts i allt från teater och musikal till tv-serier och underhållningsprogram genom åren, nu senast har han bland annat medverkat i julkalendern En hederlig jul med Knyckertz och Netflix-filmen Dancing queens.

Efter flera uppskjuta turnédatum på grund av pandemin kan han nu äntligen ge sig ut på vägarna med sin föreställning ”Liveshow”.

– Det ska bli roligt att äntligen få komma iväg, trots alla sorger och besvär. Jag kommer knappt ihåg varför jag gör den. Men naturen har visat sig starkare och även smartare än vad vi är, säger Claes Malmberg.

Den 26 april gör han ett stopp i Karlstad där han äntrar scenen på Scalateatern.

­– Jag brukar komma till Karlstad, det är en trevlig stad.

Enmansrevy

Då showen varit planerad ett tag, ser den nu lite annorlunda ut.

– Man är väl lite ringrostig. Nä då. Jag hann göra någon krogshow i Göteborg i höstas, när man trodde att det var över för femtioelfte gången. Men det ska bli roligt att komma ut igen. Jag har fått ändra om den lite, men tack vare krogshowen fick jag lite nytt material.

Vad kan man förvänta sig av showen?

– Det är alltid svårt att berätta utan att avslöja för mycket. Men det är som en enmansrevy. Jag tar upp bland annat lite arkitekturer, det låter kanske inte så roligt men det är det.

Det blir allt från snabba inlägg och oväntade upptåg till tillbakablickar och dagsaktuella händelser, med reflektioner kring vår samtid.

– Jag improviserar en del, även om jag har mycket färdigt material. Min ambition är att de ska få skratta mycket.

– När jag tänker efter är en del om mig själv. Jag har skämtat om mycket genom åren och egentligen skämtar jag om det jag själv gillar.

Tillför komik

Claes avslöjar också att han kommer att sjunga på scen.

– Jag har med mig tre musiker. Jag sjunger ganska hyfsat.

Låtarna som framförs har omskrivna texter så att de får en komisk touch.

– Det blir något nytt och de tillför även komik.

Även om Claes har kunnat arbeta under pandemin har han saknat att få uppträda live. Det var dock nätt och jämnt att han fick tid till turnén innan nästa projekt tar vid, nämligen teaterversionen av Hundraåringen.

– Hade det varit normala tider hade jag inte åkt nu för att åka ut igen i höst.

Han påpekar dock att turnéa i hans ålder inte är så dramatiskt.

– Det var skillnad när man var ung. Nu är man i andra änden av karriären och då är det inte så noga längre, jag ska inte bygga karriär. Nu gör jag det som jag tycker är roligt.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se