Från en kris till en annan

Efter två år av pandemi och vi äntligen börjar se ljuset i tunneln, då blir det i stället krig. Ett fruktansvärt och tyranniskt krig helt utan rättvisa dessutom. Det enda jag kan glädjas åt är att se hur hela världen har slutit upp bakom Ukraina. Välgörenhetsinsamlingar har slagit rekord, folk har donerat saker och ukrainska flaggan är hissad på många håll och kanter. Det är fint att se och det skänker en strimma hopp om mänskligheten.

Samtidigt ser man på svenskarnas diverse sätt att hantera kriser. Vissa helt resonabla. Till exempel tycker jag det kan vara bra vetskap att ha koll på vart det finns skyddsrum ifall det skulle hända något. Men att återigen tömma matbutikerna för att bunkra fiskbullar och vetemjöl, där går det lite överstyr i min mening. Hur mycket fiskbullar ska alla äta egentligen om ryssen kommer?

Sen ska man givetvis inte förnimma att ha krisberedskap hemma, det tycker jag är något som är bra. Det är bara den här överdriften. Som när pandemin slog till och det inte längre gick att få tag på toalettpapper för att folk skulle bunkra till max. Rim och reson är min mening. Och ja, jag är lite bitter över att jag inte kan få tag på just fiskbullar till vardagsmaten. Det är nämligen en av dotterns favoriter här hemma.

Något jag tänker mycket på nu är det kommande valet vi har här i Sverige. Att kriget kommer att påverka på ett eller annat sätt tvivlar jag inte en sekund på. Alltid när det sker stora händelser i världen kan man se en direkt påverkan i politiken. Och det är ju inte så konstigt. Det är ett sätt för människor att kunna hantera kriser. Det jag tycker ska bli intressant nu är att se hur de olika partierna ställer sig till alla de frågor som nu blivit aktuella. Kommer de enas eller kommer det bli ännu mera splittrat? Än är det lång tid kvar till valet, men tiden kommer samtidigt gå fort. De valfrågor som rör krisen kommer onekligen toppa valet. Sedan är det bara att se vad det blir för utgång.

Även om det är svårt att släppa allt som är förjävligt med världen just nu försöker jag stanna upp och ta in vårluften som nu har börjat komma. Att känna solens stålar, lyssna på fåglarna kvittra samtidigt som de första blommorna börjar slå ut. Det är en vacker tid vi nu går till mötes. Jag ska försöka ta in det, samtidigt som allt annat.

Ta hand om er därute.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se