Karlstad fotboll fortsätter elitsatsning med stora namn

Annelie Larsson är ny ordförande för Karlstad Fotboll.

Med två säsonger avklarade fortsätter Karlstad Fotboll satsningen med att etablera sig på elitkartan. Nu har klubben lyckats få in tunga namn i styrelsen. KHaktuellt har träffat nya ordförande Annelie Larsson.

Annelie Larsson satt 25 år i Värmlands Fotbollsförbund, varav 16 som ordförande. I tolv år satt hon även i Svenska Fotbollsförbundets styrelse. Detta slutade hon med för att istället sitta i styrelsen i Karlstad Fotboll – och nu har hon tagit klivet till ordförandeposten.

– Det känns spännande och ändå lite pirrigt. Rutinen från styrelsearbete har jag men det är många saker jag inte är insatt i så nu behöver jag jobba med att sätta mig in i varje enskild del. Så nu sitter jag lite på skolbänken för att få ett grepp om hela organisationen, säger hon.

”Siktet är inställt”
Det var för två år sedan som Karlstad BK och Carlstad United slogs ihop och bildade Karlstad Fotboll för att tillsammans lyckas klättra i tabell och division.

– Varje år vill man komma bättre. Siktet är inställt, sedan får vi se när vi orkar.

I dagsläget spelar Karlstad Fotbolls herrlag i Ettan. Förra säsongen slutade på en fjärdeplats.

– Vi är tydliga med att vi vill bli ett Superettan-lag. Det kräver ju organisation och ekonomi så det är inte ett enkelt jobb att få till. Men jag tycker att vi är på gång. Det tar lite tid att hitta varandra i en ny organisation.

Förutom Lars Warnestad, Eva Karlsson-Berg och Tobias Johansson har Karlstad Fotboll styrelse fått tre nya ledamöter i styrelsen – Jonas Strömberg och Liselott Bryngelsson som båda varit aktiva i Karlstad BK och Karlstad Fotboll som ledare. Det tredje namnet är före detta arenachef i Löfbergs Arena och evenemangsproffs i Great Event of Karlstad, Lennart Åhs.

– Vi håller på med att försöka hitta idéer om vad vi kan göra kring matcherna och där är ju Lennart Åhs en pärla. Han, tillsammans med övriga ser över vad vi kan utveckla har börjat att se över vad vi kan göra och vad vi kan utveckla. De har också varit och kikat på Sannafältet för att se hur det blir där.

Ett annat välkänt namn är fotbollslegenden Sven-Göran ”Svennis” Eriksson som kliver in som sportslig rådgivare.

– Laget har kört hårt hela vintern nu och när Svennis fick reda på hur mycket de tränar så sa han att ”de tränar ju lika mycket som i Premier League”.

Första matchen var Haninge borta den 2 april. Första hemmamatchen spelades mot Gefle IF Fotboll den 10 april, då på Ilanda IP.

Damer

Karlstad BK och Carlstad United var båda herrföreningar men när de slogs ihop bildades även ett damlag som i år gått upp i division 3 och sedan i november har de även ett flicklag. ­– Det finns faktiskt inte någon förening i Karlstad som har en större satsning på flicklag. Det är någonting som vi vill ha men som det ser ut just nu är vi för trångbodda. Men man måste börja någonstans och vi har i varje fall en dam- och flickverksamhet nu även om den är väldigt liten, avslutar Annelie.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se