Kalasturnén återuppstår i sommar

I sommar kommer det kringresande kalaset till Karlstad.

I slutet på 90-talet och i början på 00-talet var kalasturnén ett givet inslag på den svenska sommarscen. Nu gör konsertfenomenet comeback och återuppstår för att återigen bli industrisemesterns pop- och dansfest.

Kalasturnén rullade på vägarna 1997–2004, med Whale, bob hund och Weeping Willows i den första lineupen. Under åren tog artister som Håkan Hellström, Kent, Timbuktu och Lars Winnerbäck avgörande steg i sina karriärer på Kalas-scenerna.

Nu, efter 18 år, har den klassiska paketturnén återuppstått och kommer i sommar fira livemusikens återtåg efter nedstängningar och restriktioner. Kalas – industrisemesterns pop- och dansfest besöker tio städer, där de kommer till Karlstad och Nöjesfabriken den 12 augusti. Med på kalaset finns artisterna bob hund, Markus Krunegård, Cherrie, Johnossi, Gina Dirawi, David Ritschard, GRANT, Esther, Klara Keller och GERD, samt en och annan gäst.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se