Nya lokaler för apoteket på Skoghall

Nu står det klart att apoteket på Skoghall ska få nya lokaler i centrum, efter att hyresavtalet i den gamla lokalen sades upp. Lokalerna ska nu anpassas efter verksamheten, med en förhoppning om att kunna flytta in i september.

Viktor Hjelmqvist, etableringschef Apoteksgruppen.

I höstas sa Region Värmland upp hyresavtalet med Apoteksgruppen på Skoghall, som huserar i en lokal intill vårdcentralen. Nu har Apoteksgruppen i stället hittat nya lokaler i centrum på Björkhagsgatan, där Fritidsbanken tidigare låg.

– Vi sökte länge efter ett centralt läge på Skoghall, det tog lite tid och vi fick vända på några stenar innan vi hittade den här. Vi är superglada att vi tillsammans med Fredrik Berglöf på Hammaröbostäder fått den här lokalen, och att det har gått så smidigt, säger Viktor Hjelmqvist, etableringschef Apoteksgruppen, i ett pressmeddelande.

Lokalen har samma storlek på försäljningsyta som den befintliga och Hammaröbostäder har redan börjat anpassa den för verksamheten, vilket är ett ganska omfattande projekt då det tidigare varit bankverksamhet i lokalen.

– Det blir ganska stora ingrepp. Och de tjocka valvväggarna gör att vi ställs inför utmaningar. Men allt blir nytt där inne, så det kommer bli ett jättefint apotek, berättar Fredrik Berglöf, vd Hammaröbostäder.

Fredrik Berglöf, vd Hammaröbostäder.

Apoteksgruppen räknar med att kunna flytta in 1 september, med viss förbehållning på hur det ser ut i omvärlden med exempelvis leveranser och entreprenörsupphandlingar.

– Vi får vara lite flexibla där. Gamla lokalen har vi kvar till 15 september, så det kommer inte bli något längre vacuum. Själva flytten gör vi på ett par, tre dagar då vi tyvärr måste hålla stängt. Vi är väldigt tacksamma att Hammaröbostäder tog klivet in och räddar apoteket på Skoghall. Med en behjälplig anpassning och smidigt sätt att arbeta har vi fått ihop den här etableringen, fortsätter Viktor.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se