Dags att vakna från vinterdvalan

Det ser ut som att vi får vår efterlängtade vår till slut, efter det sedvanliga aprilvädret som lurar oss lika mycket varje år. För mig känns våren mycket mer som början på något nytt än vad årsskiftet gör. Det är nu allt vaknar till liv igen efter en lång vinterdvala. Det är nästan som att vakna upp ur en lång feberdröm. Mörkret försvinner och det knoppas och grönskar, allt till en ljuvlig melodi fågelkvitter.

Jag hoppas att våren kan bringa lite hopp till människor och med solens värmande strålar kan föra lite gott med sig. Jag hoppas att allt elände kan ta slut och att det äntligen kan bli fred. Med våren kommer en ny tid och livet kommer åter.

Det var längesedan allt var bra i världen och det känns som att det är en bra bit kvar. Med detta krig är det tydligt att det finns mycket ondska vilket skapar mycket lidande. Men det finns också mycket gott och många som är villiga att stå upp för rättvisa. Att sluta upp bakom dem i nöd anser jag är det enda som anstår ett civiliserat samhälle – vare sig det är krig hos grannen eller på andra sidan jorden.

Med allt som pågår nu, och även allt som precis har varit, kan jag inte låta bli att blicka bort mot valet i höst. Jag själv är väldigt spänd på hur det ska gå, hur partierna kommer att enas i de stora frågorna och hur alla väljare kommer att lägga sin röst. Mycket händer i politiken, vilket vi också sett i vår. Det här valet kan bli en nytändning efter år av turbulens och oroligheter. Än återstår det att se. Det viktigaste är i alla fall att vi alla värnar om vår demokrati och lägger vår röst när det är dags. Vi går mot nya tider och ju fler som är med på tåget desto bättre.

Även för mig på ett personligt plan är det nya tider, då den här våren bringar förändringar. Det här är nämligen mitt sista nummer här på KHaktuellt innan jag ska i väg på nya äventyr. Det har varit en ynnest att skriva för er läsare och det har alltid varit kul när ni har hört av er med diverse tips. Det hoppas jag att ni fortsätter med, det är ju trots allt för er vi skriver.

Med det sagt vill jag tacka för mig. Tack för den här tiden och tack för allt ni läst. Fortsätt ta hand om er därute.

Anna Nordström

 anna@svenskmediakonsult.se