De satsar på hundutbildning – får större lokaler

Roger Engström, rektor Realgymnasiet Karlstad.

Efter ett år i centrala Karlstad blir Realgymnasiet nu större. Nyligen beviljades de att ta över ytterligare ytor inom Duvanhuset. Det innebär möjligheter till fler elever – och en satsning på hundutbildningen.

Det var ett år sedan som Realgymnasiet startade upp sin skola i Karlstad. Här erbjuder de programfördjupningar inom Naturbruksprogrammets inriktningar – Sällskapsdjur och djursjukvård, Ridning, Trav, Naturturism och Hund.

De som valt det sistnämnda har fått åka ut på dagsutflykter där undervisning har skett bland annat på Dogorama. Nu har de anställt en hundlärare och vill satsa ytterligare på utbildningen.

– Vi kommer göra en drygt 100 kvadratmeter stor hundavdelning på skolan. Det blir hundboxar, spaavdelning med badkar för hundarna och en trimavdelning som också är en träningsyta, säger Roger Engström, rektor Realgymnasiet Karlstad.  

Fullt utrustad

Tanken är att kunna ha en fullt utrustad hundavdelning med egen ingång.

– Där är det möjligt för eleverna att kunna ta med sina egna hundar ibland när man ska jobba med hundarna, så länge det funkar i boxarna. Läraren kommer också ha egna hundar med sig.

Hela våningen kommer till största del vara ämnad för djur.

Det innebär bland annat att personalrum, grupprum och en större hängyta försvinner från deras befintliga lokaler, istället flyttas dessa en våning upp.

Nyligen blev det nämligen klart med fastighetsägaren att skolan kommer få ta över ytterligare cirka 300 kvadratmeter lokalyta.

Skolan kommer få ta över cirka 300 kvadratmeter lokalyta i fastigheten.

Klart

Förutom personalrummet, grupprum och stora hängytor kommer även det även bli ett bibliotek och en gradängsal som kommer att rymma runt 50 elever. Detta innebär också att skolan kommer att kunna utöka med ytterligare en klass. 

– Det ska vara klart i augusti inför skolstart, säger Roger. Så småningom är också tanken att man ska kunna använda innergården, vilket ligger belägen på taket av köpcentret.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se