Motorcyklister kör 20 mil för Kvinnojouren

Reidar Mård driver tillsammans med Marika Lager Carlstads Motorservice. /Foto: Erik Lundh.

Idag, lördag 28 maj, hålls en pokerrun till förmån för Alla kvinnors hus Karlstad.

– Vi hoppas på bra väder och att det här ger så mycket som möjligt så att vi kan hjälpa så många som möjligt, säger Reidar Mård.

VÄLGÖRENHET. Marika Lager och Reidar Mård driver tillsammans Carlstads Motorservice. Det var efter jul som idén uppkom hos dem om att arrangera en så kallad pokerrun. Det är ett organiserat evenemang där deltagare tar sig med motorcyklar till fem olika check points för att dra ett spelkort vid varje plats.

– Vi sökte anstånd först, men då visste vi inte riktigt hur vi skulle göra. Vi tänkte oss först att det skulle vara runt 100–200 deltagare men sen insåg vi att ”oj vad stort det blev”, för vi fick sånt gensvar när vi började fråga runt, säger Marika Lager.

Nu har de satt en begränsning på 600 deltagare. Men alla är välkomna att köpa kaffe och mat, förklarar hon.

Starten kommer vara vid Carlstads Motorservice vid Gjuterigatan där det hålls biljettförsäljning och första kortet dras innan motorcyklisterna beger sig ut på en 20 mils lång rutt.

– Vi har fått tillstånd att köra förbi Stora torget mot Sundsta och vidare till Molkom. Där drar de ett kort. Nästa kort dras i Hagfors, sedan Ransäter och sist tillbaka till Gjuterigatan.

Sponsorer

I arbetet med att få till evenemanget har Marika och Reidar tagit kontakt med ett flertal företag som många av dem är med och sponsrar på något sätt.

– Förutom att de swishat pengar får vi låna grillar. Sen får vi hamburgare, korv och kaffe som man kommer kunna köpa vid start och mål, säger Reidar Mård.

I slutet av rundan när sista kortet dragits fungerar det precis som vid en pokerhand och slumpen avgör vinnaren. Priser från sponsorerna delas ut till ett flertal vinnare.

Välgörenhet

Tanken är att alla intäkter från donationer och försäljning av biljetter, mat och kaffe ska gå oavkortat till Alla kvinnors hus Karlstad som är en ideell förening som inhyser kvinnojouren och tjejjouren i Karlstad.

Pengarna kommer bidra till allt från nödvändigheter så som mat och kläder, till att sätta lite guldkant på tillvaron för våldsutsatta kvinnor och barn.

– För mig personligen står de väldigt nära, säger Reidar Mård om deras val av organisation.

Nu håller de tummarna på att förutsättningarna håller i sig.

– Vi hoppas på bra väder och att det här ger så mycket som möjligt så att vi kan hjälpa så många som möjligt, fortsätter han.

Ambitionen är att detta blir till ett återkommande evenemang där även andra organisationer kan få intäkterna.

Ambitionen med Pokerrun är att det blir ett återkommande välgörenhetsevenemang.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se