Värmlands största bilträff är tillbaka

Christoffer Karlsson, Sola cruising car club. /Foto: Privat

Senaste gången den stora bilträffen på Norra fältet i Karlstad kunde hållas var 2019, men nu är den åter tillbaka.

– Det känns väldigt bra, det är det här som klubben lever och brinner för, säger Christoffer Karlsson, Sola cruising car club.

FORDON. Pandemin slog hårt mot alla som arrangerar bilträffar. Senast Sola springmeet kunde hållas på Norra fältet i Karlstad var 2019. Då hade de 1 100 utställningsfordon. Den 11 juni är den tillbaka med en femte upplaga.  

– Det känns väldigt bra, det är det här som klubben lever och brinner för. Det är underbart att vi ska kunna ha det i år igen. Vi ska ge all cred till sponsorer och medlemmar som varit med och kunnat stötta klubben så att vi kunnat rulla runt. Det har varit en otrolig stöttning, säger Christoffer Karlsson från Sola cruising car club som arrangerar träffen.

Bådar gott

Intresset för bilträffar verkar vara stort. Klubben har sett en ökning i besökare varje gång Sola Springmeet hållits på I2 i Karlstad och hoppas på liknande resultat i år.

– Man vågar ju inte säga för mycket men som det ser ut så bådar det ju gott i alla fall.

Som vanligt kommer det ske en cruising. Varje år har de också försökt ha något dragplåster, men istället har de i år valt att slå ett slag för Värmland och Karlstad. Därför tar de in mer som är kopplat till länet, som till exempel Grålleklubben Värmland.

Folkfest

Både ambulansen och brandkåren kommer vara på plats för att ställa ut sina fordon.

– Det är ett väldigt roligt evenemang. Vi har kämpat i flera år att få så pass stort rull så att det kan bli den folkfest och otroliga gemenskap som det är. Det är en folkfest för både små och stora. Det finns någonting för alla under träffen, avslutar Christoffer.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se