Hammarökortet har gett miljonbelopp till handlarna

Skoghall Hammarö centrumförening erbjuder ett digitalt presentkort som kan användas hos alla deras medlemmar. /Foto: Erik Lundh

Skoghall Hammarö centrumförening gick för ett tag sedan med Hammarökortet – ett presentkort som funkar att användas hos flertalet verksamheter på ön. På bara ett halvår har man lyckats sälja presentkort till ett värde av 2 miljoner kronor.

NÄRINGSLIV. Skoghall Hammarö centrumförening jobbar med att skapa ett levande Hammarö genom att bland annat skapa olika arrangemang.

När pandemin slog till blev det plötsligt stiltje på den fronten.

– Vi hade ingen marknad eller liknande under pandemin, därför hade vi inga utgifter. Då tog vi pengarna från medlemsavgifter och la det på presentkort istället, säger Magnus Moberg, ordförande Skoghall Hammarö centrumföreningen.

Det var i november förra året som föreningen började erbjuda ett digitalt presentkort som kan användas som betalning hos alla deras cirka 50 medlemmar.

Gynna

Presentkortet är framtaget föra att gynna handeln på Hammarö och köps på Skoghalls Folkets hus. Kortet, som gäller ett år, fungerar som ett Mastercard och genom att fota en QR-kod på kortets baksida går det att själv kontrollera saldot.

Nu hoppas Magnus att fler företag ansluter sig till föreningen och kan ta del av presentkortet.

– Det är en perfekt present, köper du ett presentkort kan man köpa vad man vill för det. Det är jättemånga som har blivit gynnade av detta. Vi har löst in cirka 1,5 miljoner, avslutar han.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se