En nystart för oss alla

Nytt, fräscht och spännande. Så känns mitt nya uppdrag som redaktör för KHaktuellt. 

Efter en lång föräldraledighet och lite oklara vägar och omvägar har jag nu en tydlig väg framåt. Ett sammanhang och en gemenskap. Nya vänner och nya projekt.

Livet öppnar sig och kommer tillbaka. Jag är glad och ivrig.

Den känslan tror jag att jag delar med de flesta just nu, efter att pandemins restriktioner har släppt taget om oss. Vi gnistrar till. Mycket känns nytt och roligt. Vi andas ut och tar nya tag.

Får man träffa folk nu? Ja, det får man. Får man kramas också? Ja, såklart. Gå på konsert och match. Hälsa på och hitta på. Göra allt det där man har längtat efter. Det som brukade vara en självklarhet, men som nästan glömts bort. Man slås av att “ja just det ja, det var så här vi brukade göra”.

Samma känsla möter vi på KHaktuellt hos många av de vi intervjuar för tidningen. Företag och föreningar har på olika sätt fått kämpa och hitta nya lösningar för att hålla ihop och nå ut under pandemin. Nu har kampen övergått i lättnad. Det finns en förväntan och en tacksamhet i luften när de berättar om hur de äntligen kan träffas och ha öppna event. 

Kanske kan vi nu också uppskatta allt lite extra, när vi inte tar det för givet på samma sätt? Det lilla är plötsligt det stora. Att få träffa våra vänner, släktingar och arbetskamrater är en ynnest. Det största vi har.

Samtidigt har pandemin gett oss möjligheten att hitta olika effektiva alternativ till våra vanliga inrutade metoder. Kanske kan vi behålla en och annan kreativ lösning även fortsättningsvis?

Vi har mycket att glädjas åt just nu. Inte bara vår i luften och släppta restriktioner, utan också en annalkande sommar full med möjligheter runt hörnet.  

Tillsammans med mina kollegor på KHaktuellt ser jag nu fram emot att ni fortsätter ta del av våra nyheter och annan trevlig läsning framöver.

Glöm inte heller att tipsa om ni har önskemål, det är för er skull vi skriver! 

Helena Lundberg, redaktör KHaktuellt.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se