De är klara för Putte i parken

Melodifestivaldrottningen Cornelia Jacobs är en av artisterna på årets Putte i parken. /Foto: Anna-Lena Ahlström

Putte i parken är tillbaka och den 30 juni är det riggat och klart för artisterna och banden att inta scenerna på Norra fältet. Nu har arrangören släppt namnen på de som kommer att uppträda. 

Putte i parken, gratisfestivalen som årligen, med undantag från pandemin, arrangeras på Norra fältet i Karlstad. I år infaller festen mellan den 30 juni och 2 juli.

– Festivalen är ett kul sätt att marknadsföra staden på. Det känns superkul att den kan hållas igen, säger Emelie Fredriksson, projektledare för festivalen.

Karlstad kommun är festivalens största samarbetspartner. Med Karlstad energi görs också ett samarbete för att kunna klimatkompensera festivalen. 

– Mycket kommer att se ut som tidigare år. Det kommer vara massa food trucks där det kommer en blandning mellan lokala och andra mataktörer, utställare och lokala föreningar både från här i stan och utanför som vill vara med och synas. 

Artisterna

Det blev tidigt känt att melodifestivaldrottningen Cornelia Jakobs, Daniel Adams-Ray och Erika Jonsson skulle upp på spelschemat. Lite senare släpptes namn som Emil Assergård, Lovad och dj’n Nause.

Nu står det även klart med Per Persson och Nya packet, metalbandet Horndal samt stjärnskottet A36 – Göteborgsrapparen som nyligen tagit hem en Grammis som Årets nykomling efter att även stått nominerad i kategorierna Årets låt och Årets hiphop. 

– Vi är supernöjda med de namnen vi har fått, vi tror att det kommer bli väldigt bra. Vi vill också locka en blandad målgrupp och det syns ju i vilka artister vi bokar. Det är något både för de allra minsta och uppåt i åldrarna. De sista namnen till vår line-up kommer släppas med spelschemat under midsommarveckan.

Nemis

New music in Sweden, eller Nemis, är Studiefrämjandets livescen för ny svensk musik och ännu oetablerade artister och band. Hit kommer 13 akter, allt mellan soft pop och stenhård pop. 

– Programmet vi har fått till i år är ett av dom starkaste någonsin, säger Johan Carlsson, musikansvarig på Studiefrämjandet Örebro-Värmland, i ett pressmeddelande.

De artister och band som kommer att uppträda är Arga Fuskbyggarna, Aevy Lore, BottomScrapit, Creatures, Periferi, Primal Instinct, Reclaim The Silence, Statue Of Goat, The OhNos, Tiger Avenue, Robin James and the Nicknames och Amanda Heino.

Utöver festivalen i Karlstad kommer Putte i parken även hållas i Luleå.

– Vi började planeringen sent eftersom vi väntade på att restriktionerna skulle släppas, så just nu är det fullt upp och det är fler intensiva dagar som väntar, men det ska bli jättekul. Jag tror att folk är väldigt sugna på att komma ut och ha kul, det är en drivkraft för oss som arrangörer, avslutar Emelie.

Emelie Fredriksson är projektledare för Putte i parken. /Foto: Erik Lundh.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se