Diggiloo kommer till Karlskoga

Mariette gör sitt fjärde år på Diggilooturnén. Här tillsammans med Liamo och John Lundvik och resten av årets deltagare. Foto: Kristofer Sandberg. /Foto: Kristofer Sandberg

I sommar är det äntligen dags för Diggiloo-turnén igen och den 5 augusti bjuder de in till en härlig show på Badhusplan i Karlskoga. KHaktuellt har pratat med sångerskan Mariette, som är ett av de storslagna namnen på turnén.

– Vi bjuder publiken på något helt unikt och exklusivt som bara finns den här sommaren med just den här konstellationen av artister.

Diggiloo-turnén har varit en uppskattad tradition sedan 2003. Nu är det snart dags för artisterna och komikerna att ta plats igen på den årliga Diggiloo-scenen. Den 5 augusti har turen kommit till Karlskoga.

STJÄRNSPÄCKAT

Mariette är en av veteranerna inför årets turné, då hon gör sitt fjärde år. Med sig har hon ett blandat, men unikt sammansatt, gäng bestående av Jessica Andersson, John Lundvik, Theoz, Liamo, Robin Bengtsson, komikern Måns Möller, folkkära Lena Philipsson och Danmarks stolthet Sanne Salomonssen.

Uppbackade av musiker bjuder de på tre timmar av gamla klassiker och nya hits. Det blir både allvar och skratt, roliga möten och härliga nummer.

– Vi är ett unikt gäng, vi bjuder publiken på något helt unikt och exklusivt som bara finns den här sommaren med just den här konstellationen av artister. Vi hade inte förts samman annars, det är det som är så häftigt med Diggiloo. Alla gör sina egna nummer, men vi är också med på varandras nummer och körar eller spelar. Vi gör också vissa nummer alla tillsammans, det blir mäktigt. Det är otroligt härligt med nya musikaliska möten, säger Mariette.

FÖR ALLA

På Diggiloo finns det något för alla och passar bra för hela familjen. Mariette planerar själv att ta med sig familjen – bestående av sambon, sonen på sju månader, bonusdottern på fyra år och hunden Bosse – på turnén.

– De får hänga backstage. Vi får åka runt och se hela Sommarsverige, det blir fantastiskt. Världens bästa jobbsemester!

Vad blir höjdpunkten på turnén?

– Höjdpunkten blir varenda stopp, varenda kväll, varenda show.

Vad har du för koppling till Värmland?

– Jag har åkt mycket skidor i Värmland när jag var liten. Det är en väldigt kärleksfull koppling jag har till Värmland. Förhoppningsvis blir det en kväll med bra väder i Karlskoga!

Diggiloo 2022 /Foto: Kristofer Sandberg

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se