Nya pop up-aktiviteter i Karlstad och Molkom

På Stora torget finns nu möjligheten att spela bangolf. /Foto: Erik Lundh

I sommar satsar Karlstads kommun återigen på pop up-aktiviteter. I de centrala delarna går det bland annat nu att spela boule och bangolf. I Molkom har dessutom det röda pianot gjort comeback.

De senaste åren har Karlstads kommun skapat flera tillfälliga pop up-aktiviteter att ta del av. Årets tema är lek och spel och nu är aktiviteterna på plats med både nya och gamla inslag.

Bland nyheterna står en minigolfbana på Stora torget i centrala Karlstad. Banan har nio hål.

– Det kommer bli jättekul, säger Sara Latof, som tillsammans med Jeanette Skog, Mattias Pettersson, Mathias Gabrielsson och Arvid Nilsson kommer jobba som torgvärdar i sommar.

De kommer att finnas på plats i Sommarboden – den lilla gula kiosken där det numer går att låna klubbor och bollar.

Intill golfbanan har de ställt upp sittgrupper och ett skåp där det finns brädspel och böcker att låna. 

– Jag tror det här kommer bli en jätterolig dragare. Jag hoppas man vill testa på det nån gång i alla fall, både alla Karlstadbor men även alla besökare, säger Monica Bubholtz (MP), kommunalråd och andre vice ordförande i teknik- och fastighetsnämnden inom Karlstads kommun.

Fler aktiviteter

Bortanför grillen Timmys har de placerat en hammock längs Klarälven och i Haga går det att spela Luffarschack.

– Vi har också det fina röda pianot vid strandpromenaden i Molkom, säger Josefin Wedin, samordnare på teknik- och fastighetsförvaltningen.

I år har kommunen satsat extra på att ta fram en central boulebana som nu står klar i kvarteret Almen, i passagen mellan Älvgatan och Drottninggatan.

Förslaget om boulebanor är en del av kommunfullmäktiges satsning på extra stöd till centrala Karlstad efter coronapandemin.

– Det här är en satsning för att få ett mer levande centrum. Nu finns det fler saker att göra här vilket förhoppningsvis kommer locka in fler människor till affärerna, avslutar Monica.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se