Rekordantal bokningar på solsemester

Lena Hällström, säljchef på Ticket.

Att värmlänningarna har fått tillbaka reslusten efter pandemin syns inte minst på de långa väntetiderna för pass. Men det stora suget syns även hos Ticket i Karlstad där försäljningssiffrorna ligger högre än innan corona. 

Efter två tunga år kan resebranschen pusta ut och bokningarna bara rasar in hos resebyrån Ticket i Karlstad.

– Det märks ett stort intresse, folk vill ut och resa. Vi har kunder inne hela tiden och långa köer på telefonerna. Sommaren är väldigt bokad även om det finns resor kvar. Det bokas mer nu än vad det gjorde år 2019, innan pandemin, säger Lena Hällström, säljchef på Ticket.

Nyligen släppte ett stort antal länder sina restriktioner och regler kring covidpass och munskyddskrav.  

– Men det är fortfarande några länder som har kvar restriktioner så det är fortfarande viktigt att vara noga med att läsa på innan man reser.

Medelhavet

Enligt Tickets bokningsstatistik vill de flesta resa till destinationer runt Medelhavet där årets favorit är Malaga. På topp tio-listan står flera andra spanska destinationer så som Mallorca och Alicante, men även destinationer i Grekland, Kroatien, Turkiet, Frankrike och Italien.

– Det är också mycket generationsresor just nu där man åker med hela familjen tillsammans. Många stora grupper.

Från Karlstad Airport började årets sommarsäsong med flyg till Rhodos. En nyhet på Karlstads avgångsschema är Split, dit första flyget beger sig i slutet av juni. I augusti går även ett flyg till Mallorca.

Påverkar kriget i Ukraina resebranschen?

– Nej det tycker jag inte, vissa flygningar blir lite längre men det är inte jättestor skillnad. Det var väl till en början man blev lite orolig för det, men det känner vi inte av.

Ska du själv ut och resa i sommar?

– Ja, vi ska till Turkiet. Vi ska först till Konya som ligger mitt i landet och sen åker vi ner till Alanya på sydkusten. Man har ju inte varit ute och rest sedan 2019, det är helt galet, ler Lena.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se