Hyllade Kalifornien-bandet gör sin första Sverigespelning i Karlstad

I september intar bandet Venice scenen på Nöjesfabriken. /Foto: Press.

Den 29 september kommer bandet Venice, från Venice Beach, Kalifornien, till Nöjesfabriken i Karlstad. 

– Det har varit min fars dröm att ta hit dem till Sverige och nu blir det av, säger Jennie Särnmark, vd på GN Entertainment. 

Jennie Särnmark från Hammarö är vd på GN Entertainment. Företaget som hon startade, mitt under pandemin, tillsammans med sin pappa, fokuserar bland annat på bokningar och turnéer för band och artister.

– Min far har hållit på med den här typen av arbete i många år, men han ville inte gå i pension. Istället gjorde vi denna satsning tillsammans och nu börjar det äntligen få lite rull.

Ett av banden som de jobbar med är Venice. Venice grundades 1977 av bröderna Michael och Mark Lennon samt deras kusiner Kipp och Pat Lennon.

De gör en blandning av folk, rock och soul. De har tydliga influenser från den eklektiska och kulturellt breda strandstaden Venice Beach, där de växte upp och anses vara ledande inom ”Southern California”-soundet.

Interagerar

Venice har genom åren släppt ett tjugotal releaser på stora skivbolag och vunnit stor publik. Inte minst i Nordamerika men de har även länge varit framgångsrika i Europa.

– De spelar väldigt mycket i Nederländerna där de är jättestora. Min far har varit flera gånger och tittat på dem. Ofta brukar de interagera mycket med publiken, de kommer ut efter konserten och pratar och skriver autografer. 

Nu kommer de till Karlstad på sin första Sverigespelning. 

–  Det har varit min fars dröm att ta hit dem till Sverige och nu blir det av. Vi vill erbjuda värmlänningarna en chans att lyssna på och lära känna Venice.

Den 29 september intar de scenen på Nöjesfabriken i Karlstad. 

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se