De bygger drönare med skola i Nederländerna

Julia Edvinsson Persson, Lucille Arvidsson och Anton Kristiansson. / Foto: Karlstads kommun

Under läsåret 21/22 har två gymnasieingenjörsklasser på Karlstads Teknikcenter utfört ett samarbete ihop med den holländska skolan Summa Engineering. Samarbetet är kopplat till ett projekt om att konstruera en fungerande drönare.

Elever från profilklasserna Produktionsteknik och Design- och produktutveckling parades ihop med elever från Summa Engineering från Eindhoven i Nederländerna.

Uppgiften var att skapa en fungerande drönare från grunden.

– Den största utmaningen har varit att löda rätt kabel på rätt ställe. Det finns så många och det är lätt att det blir fel. Men det är kul. Eftersom jag har ett intresse för drönare hoppas jag på att få kunna ta med drönaren hem och göra färdigt den” avslutar Anton Kristiansson, i ett pressmeddelande.

Ingen av gruppernas drönare på Karlstads Teknikcenter han bli flygfärdig, men samtliga elever är nöjda över sina prestationer.

– Det gick bättre än vad jag trodde. Vi hade ingen erfarenhet kring drönare alls innan. Det har varit spännande och roligt att få ha kontakt med utomstående från Holland, säger Julia Edvinsson Persson.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se