Ny busslinje mellan Karlstad och Glaskogen

Intresset för att vandra och uppleva storslagen natur på hemmaplan har exploderat. / Foto: Øivind Lund

I sommar har Värmlandstrafik lanserat en helt ny destinationslinje till Värmlands största naturreservat Glaskogen. Bakom initiativet står Region Värmland, Nobina Sverige och Stiftelsen Glaskogen. 

Med start 26 juni har man kunnat resa med linje 130 från Arvika och Karlstad till Glaskogen. En linje som initiativtagarna hoppas kan locka såväl naturälskande vandrare som utflyktssugna värmlänningar och besökare. 

– Vi hoppas och tror att många gärna vill resa mer hållbart även på fritiden och nu vill vi rikta strålkastarljuset mot alla möjligheter vi erbjuder här, berättar Markus Bergman som är trafikchef regionbuss på Region Värmland, i ett pressmeddelande.

Intresset för att vandra och uppleva storslagen natur på hemmaplan har exploderat under coronapandemin. I takt med att antalet besökare ökat markant vid länets naturreservat har också problemet med antalet fordon ökat. Katrin Steverding är vd på Stiftelsen Glaskogen, enligt henne är efterfrågan på hållbara transporter stor.

– De som besöker oss har ett stort naturintresse och värnar om miljön, då är det naturligt att vilja resa kollektivt till och från Glaskogen. Vi hoppas naturligtvis att många av våra besökare reser med den nya busslinjen och att vi kan attrahera nya besökare tack vare den nya förbindelsen, säger hon.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se