“Allt hände över en natt”

Clara Klingenström uppträder på Scalateatern den 7 september. /Foto: Olivia Huerta Bratteng.

Med debutlåten ”Behöver inte dig idag” gick Clara Klingenström inte bara till final i Melodifestivalen, utan också raka vägen in i folks hjärtan. Därefter har hon legat etta på Svensktoppen och i höst ger hon sig ut på stor Sverigeturné med sitt album ”Claras Dagbok”. KHaktuellt har pratat med stjärnan inför hennes konsert i Karlstad den 7 september.  

Ingen har väl missat det nya stjärnskottet Clara Klingenström. Med sin gitarrpop och ärliga uppgörelse i låten ”Behöver inte dig idag” tog hon sig ända till final i årets upplaga av Melodifestivalen.

– Mitt starkaste minne från Mellon var att stå och vänta på resultatet och man vet att det är över tre miljoner som tittar. Det går inte att förklara hur det känns.

 Hela karusellen kring Melodifestivalen beskriver Clara som en väldigt utvecklande period.

– Först var jag livrädd och tänkte att jag inte skulle klara av det. När jag stod där och skulle börja repa på scenen kändes det mycket större än vad jag hade tänkt mig – men i det började jag växa. Det var väldigt, väldigt kul att vara med. Allt hände över en natt efter att jag varit med. Plötsligt kände folk igen mig. Det är jättehäftigt att ha varit med om det.

TURNÈ

Claras Sverigeturné blir nu äntligen av, efter att blivit framflyttad två gånger tidigare på grund av pandemin – och Clara är mer taggad än någonsin. Den 7 september kommer turnébussen till Karlstad och Scalateatern.

– Det ska bli kul att komma till Karlstad, jag har aldrig varit där förut. Det är det som är så roligt med att åka på turné, att man får se så många nya ställen. När jag hör Karlstad tänker jag på Hajk! Han kommer väl därifrån? skrattar Clara.

Vad kan man förvänta sig av kvällen i Karlstad?

–Jag vill förmedla och väcka känslor. Jag och mitt band kommer spela mitt album som jag släppte i december och det handlar om min uppväxt. Man får följa mig som genom en dagbok, albumet heter Claras dagbok, och det vill jag försöka förmedla till publiken.

TERAPI

Clara har under sitt genombrott pratat öppet om sitt mående och erfarenheter av psykisk ohälsa, kopplat till sin musik.

– Första låten på albumet är min favoritlåt, det var en av de första låtarna jag skrev. Den tillsammans med sista låten knyter ihop albumet, men också mitt liv. När saker och ting började bli jobbigt och när det sedan föll på plats igen.

Vad har du fått för reaktioner?

–Tidigare har jag varit väldigt instängd i mitt liv, skämts så mycket över det. Men när jag väl började prata har jag fått så mycket respons och då har jag inte känt mig lika ensam. Det är väldigt stor skillnad att sitta hemma och skriva texter i terapisyfte mot att möta och se publiken i ögonen. Så lite läskigt är det, men också häftigt att se hur folk reagerar. Det har varit mycket terapi i det, berättar Clara.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se