Bomässan äntligen tillbaka

Dennis Roskvist, arrangör Bomässan.

Den 23–25 september slår Bomässan upp portarna igen på Racketcenter i Karlstad. Pandemin slog hårt mot bolaget bakom mässan, men nu har de rest sig igen och i år besöker de hela tio städer i Sverige.

– På mässan hittar du allt från bygg till trädgård och interiör. Vi välkomnar även Knut Knutsson, som är antikvärderingsexpert och känd från tv, berättar säger Dennis Roskvist, arrangör.

Sedan 2007 har Bomässan varit en självklar samlingsplats för husägare, aspirerande husägare eller alla med intresse inom trädgård, bygg och interiör.

– Vi riktar oss mot dig som ska renovera eller bygga nytt, eller som söker tips och inspiration. Vi söker dig som gillar miljö och energi och kanske funderar på att köpa solceller. Allt som allt kan man säga att på mässan ska du hitta allt från bygg till trädgård och interiör. Det finns mäklare, bank, finans, men det är också leverantörer som säljer hela hus, fönster, golv, tak, möbler, belysning, berättar Dennis Roskvist, arrangör för Bomässan.

Vad brukar ni får för reaktioner?

Allt som allt brukar det vara väldigt positivt. Det finns inte många andra aktiviteter som samlar så många företag inom branschen under samma tak och samma tid. Ska du köpa ett nytt värmesystem behöver du inte åka runt till fyra olika ställen och få information, utan kan gå på Bomässan och prata med allihop på samma dag.

TUFFA TIDER

Liksom för många andra företag slog pandemin hårt mot Compass Fairs, bolaget bakom Bomässan. De blev tvungna att inte bara pausa sina mässor, utan också att stänga ner hela bolaget.

– Pandemin satte stopp för Bomässan i Helsingborg, vi blev tvungna att packa ihop och åka hem allihop. Vi stängde även bolaget. Vi hade kontor, lager och nästan 20 personer anställda, men vi kunde inte se någon väg ut ekonomiskt för vårt bolag om vi skulle fortsätta. Det hade kostat en och en halv miljon i månaden.

Men bolaget reste sig igen.

– Jag tror vi är det enda bolag i hela Skandinavien som gjort något liknande, säger Dennis.

I år besöker Bomässan hela tio städer. I våras blev det Sandviken och Vänersborg och nu under hösten blir det, förutom Karlstad den 23–25 september i Racketcenter, även Mariestad, Västerås, Norrköping, Jönköping, Lidköping, Halmstad och Eskilstuna. ­­

– Någonstans mellan 80–100 utställare kan vi förvänta oss, men ibland har vi haft närmare 200 utställare så det där varierar.  

På Bomässan säljs även delikatesser och det erbjuds olika aktiviteter. Planeringen är i full gång.

– Just nu har jag en dialog med Knut Knutsson, som är antikvärderingsexpert och känd från tv. Han är jätteduktig på scen och värderar föremål som folk tar med sig, avslutar Dennis.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se