Peter Jezewski jubilerar – firar med Donna Presley

Den 16 oktober kommer Peter Jezewski och bandet Be Bop A Luba till Karlstad CCC. /Foto: Press

Peter Jezewski var en av medlemmarna i det kultförklarade bandet The Boppers. Nuförtiden lägger Peter det mesta av sitt krut på 50- och 60-talsshowen Be Bop A Luba som i år firar tio år. Den 16 oktober kommer de till Karlstad CCC och med sig har de ingen mindre än Donna Presley.

År 1977 startade Peter Jezewski tillsammans med Matte Lagerwall The Boppers. Med de övriga medlemmarna Lasse Westerberg, Ingmar Wallén, Ville Wallén och Michael Jezewski, nådde bandet stor framgång i både Europa och Asien.

Vad bär du med dig från tiden med The Boppers?

– Roliga minnen och erfarenheter. Den roligaste tiden var innan vi slog igenom när vi lekte och experimenterade. Vi har turnerat otroligt mycket, sommaren 1979 gjorde vi 124 spelningar på tre månader. Vi har varit i stora delar av världen, mycket i Japan. När vi landade på flygplatsen kunde det stå hundratals av fans och ta emot oss, trots att det var andra sidan jorden, man visste inte vilken fot man skulle stå på. Det var en häftig upplevelse.

MÅNGA HITS

Sedan 1993 har Peter gjort karriär som soloartist och varit frontman i Peter And The Chiefs och Peter and the Bopmachine. 2017 gick hans föreställning ”Rocken tog mitt liv”.

Just nu fyller även hans showband Be Bop A Luba tio år, samtidigt som han själv fyller 45 år som artist. Detta firar Peter och bandet storslaget genom att inta hela 42 scener runt om i Sverige.

– Vi har försökt återskapa en genuin 50- och 60-talskänsla. Det skrevs enormt många hits på den tiden, så det blir väldigt mycket igenkänningsfaktor. Något som lyfter upp showen extra är att tjejerna i bandet sjunger massor. Det finns jättebra låtar av tjejer på den tiden som man hör allt för sällan.

Turnén toppas ytterligare av en speciell gäst.

– Elvis Presleys kusin, Dona Presley, kommer från USA enbart för den här showen. Det ska bli jätteroligt. Hon har bott en hel del på Graceland och av henne får man höra sanningsenliga berättelser om Elvis istället för massa hörsägen. Vi ska sjunga ihop också, hon och jag.

Peter har hunnit med mycket under sina 45 år som artist och några planer på att sluta har han inte heller.

– Jag kommer fortsätta så länge det går, jag tycker det är så roligt. Jag har inte skrivit min egen bästa låt ännu – den kommer.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se