Nya förutsättningar igen

Det blåser ute och elen blir billigare berättar nyhetsankaret på nyhetsmorgon på TV, trots att det är gasen som sätter det höga elpriset. Den ekvationen går för mig inte ihop. Oavsett påverkar lågkonjunktur, inflation, höjda bolåneräntor, skenande elpris, ständigt stigande bränslepris och matpriser som klättar samtidigt som förpackningar krymper, oss alla på de flesta plan. Detta måste idrottslivet nu rätta sig efter för att få människor tillbaka i och i fortsatt rörelse.

Corona är nu en sjukdom som de flesta andra virusinfektioner och barn mellan 12-17 behöver inte vaccineras. Det fanns en kort tid där man kunde slappna av en smula och se fram emot att få landa i det som fanns innan Covid-19. Covid-19 som slog till oss med ett knytnävsslag som satte världen i gungning i flera år. Äntligen föreläsningar på arbetet, nätverksträffar, erfarenhetsutbyten och medlemsträffar i olika föreningar. Så givande!

Så kommer plötsligt nästa stora utmaning. Vad behöver nu våra medlemmar för att känna lust, ork och ha ekonomisk möjlighet att fortsätta att hitta rörelseglädje och gemenskap i en förening som är så viktigt för den enskilde individen? Vi gjorde en medlemsundersökning innan sommaren om vad vi som förening ska satsa på framåt, då medlemmars efterfrågan ska styra vårt utbud och arbete. Hur kan vi idag arbeta med det resultatet när omvärlden återigen sätter vår plattform i gungning och skapa helt nya förutsättningar, där vi måste hitta balans och tänka nytt.

Jag var på ett frukostmöte där både kommunen och RF SISU berättade om vilka möjligheter det finns för föreningar att få råd och stöd för att skapa nytt. Känns som vi är tillbaka i 2020 och 2021 med samma utmaning, hur får vi medlemmar att stanna och hur rekryterar vi nya, nu på grund av helt andra omständigheter. Nu måste vi orka samla oss igen, samlas i våra olika föreningar och slå våra kloka huvuden ihop. Vad vill våra medlemmar ha och hur skapar vi detta? Vad funkar utifrån dagens förutsättningar? Även om det känns tungt, kanske det är nu vi får nya idéer som kan hålla i längden och skapa en ny grund för en lång tid framöver. Vi får hoppas! Kram på er!

Kristin Danielsson, Föreningsutvecklare, Korpen Karlstad

Svensk mediakonsult

 webb@svenskmediakonsult.se