Christmas night vill sprida julstämning igen

John Lundvik, Jessica Andersson, Bruno Mitsogiannis och Linda Pritchard sprider julkänsla i Karlstad den 30 november. /Foto Kristofer Sandberg.

Den populära julshowen Christmas night är snart ute på vägarna igen för att sprida julstämning. Den 30 november har turen kommit till Karlstad CCC. KHaktuellt har pratat med John Lundvik, en av stjärnorna för säsongen.

– Jag är en hopplös julromantiker, avslöjar han.

Den populära julshowen Christmas night är tillbaka igen. Den här gången med John Lundvik, Jessica Andersson, Bruno Mitsogiannis och Linda Pritchard. John och Jessica känner varandra väl efter att de gjort Diggiloo-turnén ihop i somras och beskriver sig själva som bror och syster.

– Vi fungerar väldigt bra ihop som människor. Att man fungerar bakom scen är lika viktigt som att man fungerar på scen. Det gör vi allihopa, både jag, Jessica, Linda och Bruno, säger John.

SPONTANT

John var med i Christmas night redan 2019, samma år som han som slog igenom med dunder och brak efter sin seger i Melodifestivalen. Året därpå kammade han hem vinsten i Let´s Dance och har hunnit med mycket musicerande sedan dess. Nu är han taggad inför att komma ut på julturné igen och hoppas att kunna återinföra den starka julkonsertstraditionen som rådde förr om åren.

Vid tid för intervjun befinner sig gänget i Köpenhamn för att brainstorma inför turnén. Alltifrån scenografi, kläder, tonarter, låtval med mera avhandlas.

De som gillar de klassiska låtarna kommer få det, de som tycker om lite nytänk kommer bjudas på det. Det kommer också bjudas på duetter och en hel del glädje för att det är förankrat med julen.

John ser fram emot att få besöka olika städer och sätta en unik prägel på varje show.

– Det kommer bli en ganska personlig show också, vi kommer vara spontana och hämta mycket från våra personliga liv. Det blir en närmre kontakt när det är manuslöst. Det är en ny upplevelse varje kväll för att vi kommer till olika städer. Publikkontakten och omväxlingen är det bästa med att vara på turné.

Turnén inleds i Kiruna och avslutas i Göteborg. Den 30 november kommer gänget till Karlstad CCC. Turnéschemat är späckat med en konsert nästan varje dag i två månader.

Belöningen blir att sedan komma hem och fira jul med sin egen familj. John, som beskriver sig själv som en hopplös julromantiker, tycker det är häftigt att få uppleva julen genom sina tre barn. Spänningen och reaktionerna.

– Det är också den tidpunkten på året då jag träffar alla mina närmaste. För det är inte så ofta på året som vi hinner göra det. Det ska också bli skönt att bli lite omhändertagen och ompysslad efter att man har pysslat om Sverige i åtta veckor.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se