Ny butik för elbilar öppnar på Bergvik

Stockholm, Göteborg och Malmö, samt vid Landvetter flygplats – nu öppnar elbilsmärket Polestar även butik i Karlstad.

– Det är viktigt för oss att öka vår närvaro i hela landet inför det att vi utökar vårt modellprogram, säger Martin Ölund, vd på Polestar Sverige, i ett pressmeddelande.

Polestar är ett svenskt bilmärke som härstammar från Volvo cars i Göteborg. Polestar 1 är företagets första bilmodell som presenterades i oktober 2017. Företaget etablerar sig snabbt och deras andra modell är hittills i år den fjärde mest populära elbilen i Sverige.

Nu fortsätter företaget sin expansion i Sverige och öppnar fysisk närvaro i två nya städer utöver tidigare etableringar i Göteborg, Malmö, Stockholm och vid Landvetter flygplats.

Närvaro

Från och med 20 och 27 oktober i år kommer kunder även att kunna uppleva märket och boka provkörningar i Umeå – och i Karlstad.

– Nyfikenheten på Polestar är stor i hela landet och intresset för elbilar växer eftersom de nu utgör en tredjedel av nyregistrerade personbilar i år. Därför känns det roligt att kunna erbjuda kunder i stora upptagningsområden i Norrland och Värmland möjligheten att uppleva Polestar på nära håll. Det är viktigt för oss att öka vår närvaro i hela landet inför det att vi utökar vårt modellprogram, säger Martin Ölund, vd på Polestar Sverige, i ett pressmeddelande.

Inom de kommande fem åren kommer Polestar att lansera fyra helt nya elbilar – först ut är den elektriska prestanda-SUV:en Polestar 3 som får världspremiär nu i oktober, resterande lanseras en per år.

Butiken i Karlstad kommer vara belägen intill Bergviks köpcenter och IKEA.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se