Nytt koncept för second hand-butik

Ulf Skogsberg ser fram emot öppningen. /Foto: Erik Lundh.

Första advent öppnar Gengåvan, tillsammans med Stadsmissionen en second hand-butik i köpcentret Mitticity – helt utan kassapersonal.

– Det blir enbart Swishbetalning, säger Ulf Skogsberg, verksamhetschef.

Gengåvan är en second hand-butik vars överskott går till bistånd. Butiken förstås av Stadsmissionen och Pingstkyrkan. Deras befintliga butik är beläget på Våxnäs.

– Men vi fick en förfrågan om vi ville ha en pop up-butik i Mitticity eftersom det fanns en outhyrd yta. Då tänkte jag att det är väl klart att vi ska testa det.

På skyltsöndan öppnar butiken i nedre plan av köpcentret.

– Vi kommer vara där i december, sen får vi se hur vi gör. Det ska bli kul att testa att komma in i ett citykomplex för att se vilka människor vi kan locka till oss där, säger Ulf Skogsberg, verksamhetschef.

I den tillfälliga butiken kommer det finnas 75 procent kläder, sedan kommer det finnas mycket blandat med möbler och annat.

– Många kanske känner till Gengåvan men kan inte ta sig ut till butiken på Våxnäs. Vi hoppas på att det blir mycket nytt folk i den här butiken.

Betalning

Vad som är speciellt är att de inte kommer ha någon kassapersonal.

– Det är en mekanisk butik. Det blir enbart Swishbetalning. Sen kommer vi ha butiksvärdar här som guidar så det går rätt till.

I butiken kommer de sätta upp lite information. Till exempel samkör Stadsmissionen sin kampanj där man kan swisha pengar till mat åt behövande. Både Gengåvan och Stadsmissionen söker också nya volontärer.

Inlämning av varor sker fortsatt i butiken på Våxnäs.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se