Olle Jönsson är så mycket bättre

Olle Jönsson är aktuell både som en av deltagarna i Så mycket bättre och med Lasse Stefanz showturné. /Foto: Per Jahnke.

Olle Jönsson, frontperson i Lasse Stefanz, är inte bara högaktuell som en av deltagarna i säsongens Så mycket bättre, utan ger sig också ut med bandet på storturné – inspirerad av sina låttolkningar från tv-serien. Den 14 april intar Lasse Stefanz scenen på Karlstad CCC.

Olle Jönsson är frontperson i det populära dansbandet Lasse Stefanz. Bandet fick en Grammis för ”Årets dansband” både 1989 och 2012. Med hits som ”De sista ljuva åren”, ”Oh Julie”, ”Det regnar och regnar” med flera, har de länge varit ett av Sveriges mest folkkära dansband.

Olle är aktuell i höst som en av deltagarna i TV4:s Så mycket bättre. Årets deltagare, som bland andra är Nordman, Anna Ternheim, Darin, Albin Lee Meldau, Måns Zelmerlöv, Molly Hammar samt Norlie och KKV, får traditionsenligt bo tillsammans och tolka varandras musik.

– Jag tror att tv-serien kommer beröra tittarna, jag blev själv väldigt berörd. Det var jätteroligt att vara med och lika kul att få se resultatet. Det blev över förväntan, säger Olle Jönsson.

FÖRST UT

Olle beskriver de nära band som skapades i huset. Särskilt nära kom han Anna Ternheim och Norlie och KKV.

– Höjdpunkten var att få träffa alla dessa fantastiska artister som jag aldrig har haft något med att göra tidigare. Så otroligt ambitiösa och ödmjuka allihop. Man kan säga att jag var åldermannen där inne, kunde nästan ha varit pappa till dem allihop, men jag hade en väldig respekt för dem och de hade en väldig respekt för mig.

Olle var först ut med att ha sin egen dag, då övriga deltagare fick tolka hans och bandets låtar. Och nervös, det var han.

– Jag var skitnervös innan jag åkte dit, jag tänkte ”hur ska jag reda ut det här?” – men det gjorde jag. Jag visste inte att jag skulle vara först ut, hade jag vetat det hade jag nog varit ännu mer nervös.

Enligt Olle var det väldigt spännande att få ta del av de andras tolkningar av Lasse Stefanz. Två av låtarna var väntade medan två andra kom som en överraskning.

Var det roligt att tolka de andras låtar också?

–Roligt vet jag inte, jag blev otroligt nervös över att stå där på andra sidan bordet och sjunga rakt till upphovsmannen, skrattar Olle.

TURNÈ

TV-serien gav Olle idén om den unika turné som han och bandet ska ge sig ut på efter nyår. Lasse Stefanz gamla hits kommer blandas upp med Olles, än så länge hemliga, covers från tv-programmet.

– Jag tror att folk kan bli överraskade, det kommer vissa låtar vi inte har kört på över 40 år, avslöjar Olle.

Den 14 april uppträder Lasse Stefanz på Karlstad CCC.Enligt Olle kommer det bli en riktig show.

– Det blir lite deluxe från våra tidigare konserter. Vi ska ha extra musikanter, koreografi över hur vi ska stå och agera, fräscht ljud och ljus, allt ska vara hundra procent. Vi har stått på scenen i många år, men det skadar inte att uppdatera sig.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se