Wells firade musikhögskolans 20-årsjubileum

Robert Wells vid Sun Studio i Memphis. /Foto: Press

När Musikhögskolan Ingesund och Karlstads universitet skulle fira 20 år tillsammans gjorde de det med jubileumskonserter. Robert och Maria Wells bjöd på Rhapsody in Rock i miniformat tillsammans med studenterna.

Det var år 2002 som Musikhögskolan Ingesund gick från att vara en del av dåvarande Landstinget i Värmland till att bli en del av Karlstads universitet.

Då, för 20 år sedan hade Ingesund 130 helårsstudenter och var främst profilerad som en högskola som utbildade musiklärare.

Nu har Musikhögskolan 220 helårsstudenter och erbjuder, utöver musiklärarprogrammet även musikproduktionsprogrammet och programmet konstnärlig kandidat musiker. I och med den nya examensrätten för konstnärlig masternivå startar även programmet konstnärlig master musiker hösten 2023. 

Utvecklingen på Musikhögskolan Ingesund har inneburit att Karlstads universitet idag kan erbjuda ett betydligt bredare utbildningsutbud när det kommer till konstnärliga studier. Vi är mycket stolta över vår musikhögskola, säger Margareta Friman, vikarierande rektor vid Karlstads universitet, i ett pressmeddelande.

Konserterna

Den 8–9 november hölls jubileumskonserter både på högskolan och universitetet. Robert Wells med hans trio tillsammans med sångsolist Maria Wells bjöd på Rhapsody in Rock i miniformat. Detta tillsammans med studenter från Musikhögskolan Ingesund i stråkensemblen Camerata MHI, Per-Owe Solvelius, elgitarr och Magnus Ericsson, dirigent.

– Vi har under de här 20 åren mejslat fram och ytterligare förfinat vårt varumärke som var vida känt inom musikbranschen redan innan vi blev en del av Karlstads universitet, avslutar Göran Lindskog, prefekt vid Institutionen för konstnärliga studier som Musikhögskolan Ingesund är en del av.

Erik Lundh

 erik@svenskmediakonsult.se