Nytt år – vart är du på väg?

Övergången till nytt år känns alltid lite högtidlig. Årets sista dag, årets första dag. Årets andra dag, tredje dag… Sedan glömmer vi bort det och allt känns som vanligt. Men de där dagarna precis vid årsskiftet känns ofta lite speciellt.

Kanske är vi lättade över att det gamla året är slut och att ett nytt tar vid. En ny chans, nya möjligheter. Tolvslagets sprakande fyrverkerier skriker av hopp. Nu jäklar, det här är året då jag ska…

Många har laddat upp med nyårslöften, alltifrån att börja träna till att genomföra sin stora dröm. En del står fast vid sina löften, andra glömmer bort dem lika snabbt som champagnens rus lämnar kroppen.

Vissa är insiktsfulla och struntar därför i löften överhuvudtaget – de kan ändå inte hålla dem.

Jag har alltid utmanat mig själv, försökt ta mig igenom hinder och komma närmare mina drömmar, men egentligen har det nog inte varit särskilt kopplat till nyår. Huvudsaken är ju att man gör det, inte när.

Men oavsett om man är en nitisk nyårslovare eller inte, är nyår ett bra tillfälle att stanna upp och stämma av. Var är jag och vart ska jag?

Vad var årets höjdpunkter och utmaningar? Vad gjorde jag bra och vad vill jag göra bättre nästa år? Det blir för vissa ett tillfälle att få klappa sig själv på axeln och för andra kanske en kärleksfull spark i baken.

Det är också ett bra tillfälle att checka in på sig själv och bli mer medveten om sin egen riktning. Vad hoppas jag på inför det nya året? Vad vill jag? Att göra klart för sig själv vad man vill och vilka mål man har, gör ofta att man rör sig mot rätt sammanhang – både medvetet och omedvetet. Men vet jag inte själv vad jag vill, kan livet lätt kännas rörigt och splittrat.

Så formulera dina drömmar och mål. Måla med alla penslar och hela färgpaletten. Kom ihåg att i tanken finns inga begränsningar – mer än de du själv skapar. Så dröm stort. Ta klivet, lev livet.

Vi på KHaktuellt vill skicka ett innerligt tack till alla våra läsare för ett fint 2022. Nu ser vi till att 2023 blir minst lika bra!

KHaktuellts redaktör Helena Lundberg

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se