Flera nyheter i årets Cabary-revy

Nyårsrevyn Cabary har spelats i Karlstad sedan 1981. /Foto: Lisa Harkman

Nu är det återigen dags att sammanfatta året som varit med sång, dans, humor och allvar tillsammans med Karlstads nyårsrevy Cabary. KHaktuellt smög in på en repetition för att höra hur förberedelserna går.

Det är söndag eftermiddag, första advent. Ensemblen för den 41:a upplagan av Cabary gör sin första scenrepetition på Scalateatern i Karlstad.

Tänk på att överdriva era rörelser, säger koreograf Susanne Renck Kullgren till dansarna som rör sig yvigt in mot scenens mittpunkt.

Några veckor av intensiva repetitioner återstår innan premiären på nyårsafton. Sång, musik, dans och sketcher kommer att guida besökaren genom Karlstads, och världens, gångna år.

NYHETER

Ensemblen tränar ett musikmedley på scenen i bakgrunden när regissör Suzanne Carling berättar om upplägget;

I år kommer vi att ha en mer tydlig röd tråd genom hela showen än vi kanske har haft tidigare, men det blir fortfarande ett klassiskt Cabary-upplägg. Vi försöker även bredda vår publik genom att tala lite extra till de något yngre, säger hon och hänvisar bland annat till ett sång- och dansnummer som de döpt till ”Killar på Tinder”.

Flera av föreställningens 12-mannaensemble är nya för året. En av dem är Sarah Holm som berättar att hon blev ditlockad av en vän.

Det är jättespännande och kul. Jag personligen är väl mest bekväm i sångnumren, men här får man verkligen gå utanför sin comfort zone på många olika sätt eftersom vi blandar sketcher med sång och dans.

Cabary-ensemblen repeterar på Scalateaterns scen. /Foto: Lisa Harkman

SPELPERIOD

Nyårsrevyn Cabary har spelats traditionsenligt i Karlstad sedan 1981. Förra året firade de ett 40-årsjubileum kantat av Covid19-restriktioner.

Då fick vi inte ta in lika mycket publik som vanligt, så därför känns det extra kul att kunna bjuda in full styrka igen, säger Suzanne Carling.

Men den som vill besöka revyn behöver ändå vara extra uppmärksam på biljetterna i år.

Vi har inte lika lång spelperiod som tidigare, så den som har tänkt se föreställningen i slutet av januari behöver tänka om.

Två föreställningar spelas på nyårsafton. Därefter följer sex föreställningar till och med den 14:e januari.

Svensk mediakonsult

 webb@svenskmediakonsult.se