Premiär för nya Coop Tullholmen

Vd Anneli Borg Lundgren och butikschef Sofie Frohm på premiärdagen. Foto: Coop Värmland

Coop Värmlands nyaste matbutik, Coop Tullholmen, slog upp sina dörrar den 8 december. Många Karlstadbor samlades för att fira och premiärhandla.

Det känns fantastiskt och lite overkligt att vi har öppnat, säger butikschefen Sofie Frohm.

Coop Tullholmen har sitt läge på en av Karlstads mest trafikerade platser, precis i korsningen av Tullhusgatan och Packhusgatan. Under flera månaders tid har bygget av den nya butiken varit igång och det är på historisk mark som kunderna nu är välkomna att handla.

Det känns väldigt naturligt och betydelsefullt att vi blir en del av den nya stadsdelen, där vi tidigare haft våra historiskt viktiga verksamheter som bageri, charkfabrik och lagercentral, säger Anneli Borg Lundgren, vd Coop Värmland, i ett pressmeddelande.

Den nya 1 200 kvadratmeter stora butiken invigdes med tal och bandklippning.

Det känns fantastiskt och lite overkligt att vi har öppnat. Vi hoppas så klart på att det här blir en given mötesplats för Karlstads nya stadsdel. Vår nya matbutik verkar helt klart efterlängtad, säger butikschef Sofie Frohm i pressmeddelandet.

Samtidigt som butiken öppnade även butikens eget café. Café Alicja har fått sitt namn från en av Coop Värmlands alla medarbetare som själv arbetade i det gamla bageriet.

I caféet har vi hängt upp tavlor med minnesbilder från förr. Café Alicja är inrett med varma toner och en ombonad känsla, som jag själv inte sett i någon annan matbutik. Butiken som helhet blir en väldigt trevlig arbetsplats och vi tror starkt på att våra blivande kunder kommer gilla det de ser, avslutar Anneli.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se