Champions of rock återvänder till arenan

Peter startar sin turné Champions of rock i Löfbergs arena den 3 februari. /Foto: Press

Efter tre utsålda arenaturnéer med Champions of rock, beger sig nu Peter Johansson ut på en ny omfattande turné med sina tolkningar av Queen. Nytt för i år är gästartisten Jenna Lee-James och att showen utökas med en stor kör från Joyvoice.

– Det kommer bli storslaget, säger Peter.

Med över 1500 spelningar av rockmusikalen We will rock you i London, anses Peter Johansson, föga förvånande, vara Sveriges främsta framförare av det kultförklarade bandet Queen. Att konceptet Champions of rock varit en storsuccé är lätt att förstå då bandet nu ger sig ut på turné för fjärde gången. 

– Det ska bli jätteroligt. Det har varit en hektisk höst med mycket spelningar, men nu har jag fått vila upp mig över jul och känner mig taggad, säger Peter.

Nyheter

I år utökas showen med Peters West End-kollega Jenna Lee-James som gästsolist och även en stor kör från populära Joyvoice.

– Det kommer vara en kärntrupp på 12 personer från Joyvoice och sedan kommer vi utöka med 40 körsångare från varje ort, vilka kommer vara med på vissa nummer. Så det kommer bli storslaget och bidra med en grandios effekt.

Som vanligt är tanken att publiken är mycket delaktig.

– Musiken lämpar sig bra för allsång, Queens musik slår an något hos folk, säger Peter.

Hans egen favorit bland Queens låtar varierar från dag till dag, men Somebody to love, Bohemian rapsody och The show must go on är alla klassiker som ligger honom lite extra varmt om hjärtat.

Vad gör Queen så speciella?

– Det är just att de var fyra individualister som bildade en så stark grupp tillsammans. Alla fyra skrev låtar individuellt och så bidrog det till Queens variation i sin musik. Det var en annan tid då man experimenterade mycket och testade olika grejer. Första proggrocken på 70-talet, full arena på mitten av 80-talet… de täcker in allt egentligen. Det är inte många band som har sådan bredd, säger han och tillägger med ett skratt:

– Sen var ju Freddie Mercury en väldigt karismatisk frontfigur också. När man kollar på Queen är det lite som att gå ut på en tjurfäktningsarena.

Peter och bandet intar scenen på Löfbergs arena i Karlstad den 3 februari, vilket också blir startskottet för hela turnén.

– Det kommer bli en helkväll med fullt ös. Det är så mörka tider just nu, allt man hör är bara negativt. Det känns som att vi har en uppgift att komma med lite glädje i vardagen, avslutar han.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se