Välsmakande mässa tillbaka i februari

Hanna Wreeth är mässansvarig för Karlstad vin och deli. /Foto: Henrik Mill

I februari är det återigen dags för Karlstad vin och deli. Då fylls Karlstad CCC med vin och dryck från hela världen, delikatesser som ost, chark, lakrits och choklad från när och fjärran.
– Årets mässa har en hel del nyheter och spännande inslag att visa upp, säger Hanna Wreeth, mässansvarig för Karlstad vin och deli.

Nytt för 2023 års upplaga är minst tio utställare som aldrig tidigare deltagit på mässan samt ett nytt restaurangsamarbete, berättar Hanna Wreeth, mässansvarig för Karlstad vin och deli.
– Bland annat kommer man att kunna göra en djupdykning i vin från Kosovo och Balkan, smaka mousserande björksav, vidga sina bubbelvyer ytterligare och mumsa på italienska delikatesser. Tillsammans med gänget som bland annat ligger bakom Matstudion och Happy Kitchen kan vi i år presentera en restaurangdel att sitta ned i och äta och dricka gott och såklart vila sina fötter, säger hon.

Provningar
Årets provningar släpptes innan jul och redan nu börjar en del av dem ta slut.
– Årets sittande provningar var verkligen efterlängtade och vi fick skynda på släppet av biljetter på allmän begäran. Provningsschemat erbjuder i vanlig ordning både Stefans Baroloprovning och Thomas Vinares bubblor men även ost och vin i kombination, vinets fiender och hur vi lär oss att tämja dem, ännu mera bubblor och såklart har vi även med oss Sofia Ander med en exklusiv provning om Chardonnay.
Hon tillägger:
– Mässans grund och stomme är kunskap och viljan att lära sig mer. Så att kunna erbjuda sittande provningar med kunniga talare är verkligen i linje med vår filosofi och vi är glada att så många vill slita sig från vimlet en stund, sitta ned och vidga sina vyer.

Luftigare gångar
Förra året tvingades mässan flyttas fram till maj på grund av Covid19-pandemin och dess restriktioner. Men i år är man alltså tillbaka i sedvanlig februariskrud, men med viss försiktighet i åtanke.
– Då vi faktiskt har pandemins lärdomar i bakfickan har vi valt att göra om utformningen av mässan i år. Vi vill erbjuda luftigare gångar och på så vis ta bort känslan av att fastna mellan montrarna.
Hanna berättar att biljettförsäljningen i nuläget ligger i linje med 2018 års siffror, vilket bäddar för en bra uppslutning.
– Man får chansen att kliva in i en liten mässbubbla och riktigt frottera sig i goda smaker och fina möten. En guldkant på den grå vardagen helt enkelt! Vi ser fram emot att få öppna upp portarna till Karlstad vin och deli 17-18 februari och ta emot våra efterlängtade besökare, avslutar hon.
Lisa Harkman

I år genomförs mässan återigen i februari. Närmare bestämt 17-18 februari. /Foto: Henrik Mill

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se