Gynning och Berg: “Vi tar i från tårna”

Showen Gynning och Berg live kommer till Karlstad CCC den 11 februari. /Foto: Press.

En livepodd på scen som utvecklades till en hel show. Nära samtal, sång, eld och en flygtur. När Carolina Gynning och Carina Berg ger sig ut för att möta sin poddpublik i Karlstad kan allt hända.

Carolina Gynning och Carina Berg, TV-profilerna bakom den hyllade podcasten Gynning och Berg – hittar sig själva, ger sig ut på turné. Men istället för att göra en livepodd, vilket först var tanken, blir det nu en riktig show. Och spar på krutet – det är det sista de gör.

– Jag kommer sjunga. Live, sägs det, så vi får väl dela ut hörselskydd, skojar Carolina.

– Gynning hade som krav att det åtminstone under ett tillfälle under kvällen ska vara eld på scenen. Hon skrek på ett möte att hon ville ha E-type-eld och så blev det, berättar Carina.

– Jag ska också flyga i ett helt eget nummer. Det är en riktig brakturné! Publiken ska inte få tycka att det här är sparsmakat och tråkigt, utan det här är over the top, vi tar i från tårna, säger Carolina.

Att Gynning och Berg kommer göra showen till sin egen är knappast någon hemlighet. Manus har de också skrivit helt själva.

– Fast vi hade en tjej som sorterade en del bland våra förslag, inflikar Carolina med ett skratt.

Genuint

Trots manus kommer det finnas ett stort utrymme för spontanitet – vilket också är grunden för deras omtyckta podcast.

– Vi kommer vara spontana hela tiden och lämna mycket åt slumpen. Det kan bli intressant, allt kan hända, utbrister Carolina.

– Och där borde jag ha en censurtuta, inflikar Carina med ett skratt.

Vad är det bästa med att podda med varandra?

– Det bästa är att vi pratar som tjejkompisar och så råkar det spelas in. Det tycker jag är så himla skönt. Vi kan vara helt oss själva, säga vad vi vill och bikta oss lite, säger Carolina.

– Vi glömmer bort att det är folk som lyssnar, vilket gör att vi kommer ganska nära vår kärna. Detta har gjort att vi fått massor av nya vänner, vi kommer våra lyssnare nära och folk skriver och säger så fina saker. Det är läskigt att sänka garden så mycket som vi gjort, men vi har verkligen fått igen så mycket av alla som lyssnar, berättar Carina.

Nu längtar de efter att få träffa sin publik och att komma till Karlstad CCC den 11 februari.

– Jag har en gammal bästa kompis som kommer från Karlstad. Min rock sister, som jag brukade kalla henne. Och så har vi ju kollat på Hajk såklart, säger Carolina.

– Vi hoppas att alla Karlstadsbor kommer och tittar så vi får säga hej. Vi har dessutom hört att solen alltid lyser där, avslutar Carina.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se