Föreställningen där allt går fel

Ensemblen består bland annat av Pernilla Wahlgren, Per Andersson, Ola Forssmed och Clara Henry. /Foto: Pressbild

Den 10-11 februari kommer en lite annorlunda föreställning till Karlstad. I Peter Pan går åt helvete får vi följa amatörgruppen Teater Thalia som ska iscensätta sin största utmaning hittills; Peter Pan. Men allt som kan gå fel, går fel. KHaktuellt fick en pratstund med Ola Forssmed, som spelar regissör och Kapten Krok.

Den besökare som förväntar sig en klassisk Peter Pan-föreställning kommer att få mer än den väntat sig i Peter Pan går åt helvete, berättar Ola Forssmed, som är en del av den stjärnspäckade ensemblen.

-Den besökaren får framför allt se människors stolthet fullständigt rasera, säger han.

Amatörteater

Föreställningen handlar om den tafatta men varmhjärtade amatörgruppen Teater Thalia som ska sätta upp föreställningen Peter Pan.

-Men de är varken tillräckligt bra eller tillräckligt förberedda och kulisserna är oerhört påvra och rangliga. Allting är emot dem och deras stoltaste kväll slutar i katastrof. Jag spelar Christer Alldén som är regissör för teatersällskapet – och den som har mest att förlora på om det går dåligt. Han har i sin tur tagit på sig rollen som Kapten Krok och pappan i familjen Darling, berättar Ola.

Det är en väldigt rolig föreställning med stunts och slapstick, säger han.

-Det finns ingenting som är så roligt eller så obehagligt för oss svenskar som när någon gör bort sig offentligt. Här ser vi människor som gör bort sig rejält offentligt i två timmar.

Debut

Peter Pan går åt helvete är den första svenska versionen av Peter Pan goes wrong som under flera år gått för fulla hus i London och vunnit flertalet humorpriser. Föreställningen är översatt och regisserad av Edward af Sillén och på scen står bland andra Pernilla Wahlgren, Per Andersson, David Batra, Clara Henry och Hampus Nessvold.

-Vi är ett roligt gäng. Några av oss har arbetat väldigt mycket ihop och några är nya för varandra i dessa sammanhang, säger Ola Forssmed.

Några gör dessutom sin teaterdebut i denna föreställning, till exempel Clara Henry.

-Hon är vansinnigt rolig men hon har hittills varit oprövad på scenen i dessa sammanhang, så det är jättekul att ha med henne, säger Ola.  

Peter Pan går åt helvete hade premiär på Cirkus i Stockholm 19 januari och ger sig nu ut på en omfattande Sverigeturné där Karlstad blir ett av stoppen, närmare bestämt den 10-11 februari.

Peter Pan går åt helvete kommer till Karlstad 10 och 11 februari. /Foto: Pressbild

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se