Dejeprofil får förnäm utmärkelse

Linn Sönstebö Mossberg har fått ta emot hedersbetygelsen Lagerlövet. /Foto: Privat

Värmländska akademien tilldelar hedersbetygelsen Lagerlövet 2022 till Linn Sönstebö Mossberg, verksamhetsledare för Gamla kraftstationen i Deje.

Lagerlövet är Värmländska akademiens äldsta och förnämsta utmärkelser. Det går till en person som gjort betydande insatser för värmländsk kultur. 2022 års utmärkelse går till Linn Sönstebö Mossberg, verksamhetsledare för Gamla kraftstationen i Deje, med motiveringen ”Linn Sönstebö Mossberg är en värmländsk virvelvind som ser till att allt blir ett nytt, kreativt landskap där hon drar fram. Teatern och konsten är hennes hemmaarenor och det är vid Gamla Kraftstationen i Deje som det händer!”.

-Det känns otroligt hedersamt. Att Värmländska akademien ser mig och oss på Gamla kraftstationen och det arbete vi gör, och ser att det vi gör har gjort skillnad, är stort. Det säger någonting om att Gamla kraftstationen är betydelsefull för kulturvärmland, säger Linn.

Gamla kraftstationen i Deje har sedan 2013 fungerat som en konsthall, men under 2022 har Linn och hennes kollegor kämpat för dess överlevnad och hyreskontrakt efter att fastighetsägaren Fortum sagt upp kontraktet med Forshaga kommun. Den 30 november 2022 blev det dock klart med ett nytt hyresavtal, vilket gör att verksamheten ska kunna drivas vidare.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se