Nygammalt ansikte till Färjestadstravet

Färjestad travbana slog upp portarna i april 1936. /Foto: Helena Lundberg

Greger Artursson, som tidigare jobbat som marknadschef på Färjestadstravet, kommer i april tillbaka; den här gången som ny sportchef.

– Det känns bra med drivet som redan finns på Färjestadstravet, det passar mig bra. Det ska bli jättekul att vara med och påverka, säger han.

På Färjestadstravet i Karlstad är man nöjd med sin senaste rekrytering, Greger Artursson, som är känd från såväl trav- som hockeyvärlden. Travsporten har han med sig sedan barnsben och dessutom har han jobbat som marknadschef på travet tidigare.

– Det känns jättebra och inspirerande. Jag har god insikt i själva sporten, men sedan blir det såklart många detaljer och fördjupningar i rollen som sportchef som jag behöver sätta mig in i. Så det blir en rolig utmaning, säger Greger.

Under april månad kommer han gå bredvid nuvarande sportchef, Ken Karlsson, för att lära sig så mycket som möjligt.

Förändringar

Gregers styrka ligger, enligt honom själv, i hans kunskaper om travsporten och att jobba med tävlingar och olika arrangemang. Det som är nytt är dock att propositionerna – som anger förutsättningarna för varje lopp, så som distans, startmetod, prissummor och annat – numera ligger centralt istället för hos lokal sportchef. Detta har medfört att sportchefstjänsten har gjorts om till viss del.

– Istället kommer vi inkludera lite annat i rollen, så som anläggningsansvar tillsammans med Marie Svensson, travbanechef, och att jobba både med aktiva, hästägare och det sportsliga engagemanget, berättar han.

Rollen kommer också handla om att utveckla arenan och sporten och inte minst rekryteringen av ungdomar.

– Det gäller att locka även nya, yngre generationer till banan istället för att de bara ska sitta hemma och spela. Samtidigt behöver vi vårda och underhålla våra befintliga. Det är många inspirerande frågor att jobba med.

Många av de centrala frågorna just nu kretsar kring att forma framtidens arena.

– Det är en svår utmaning och vi går allt mer mot digitalisering. Men det känns bra med drivet som redan finns på Färjestadstravet, det passar mig bra. Det ska bli jättekul att vara med och påverka, avslutar han.

Helena Lundberg

Greger Artursson tillträder som ny sportchef på Färjestadstravet i april. /Foto: Privat

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se