Skönhetsmaskinen som verkar på cellnivå

Tina Papoli driverPapolis health and beauty i Skoghall tillsammans med sina syskon. /Foto: Helena Lundberg

Att skrapa på ytan har skönhetsbranschen lämnat bakom sig. Nuförtiden ligger fokus snarare i att tränga igenom hudlagren och jobba inifrån och ut. Med en ny banbrytande metod, där elektromagnetisk energi når ända ner till cellerna, kan nu branschen ta ytterligare kliv. Papolis health and beauty clinic i Skoghall är en av endast tre salonger i Värmland som erbjuder behandlingen. Följ med KHaktuellt in på en behandling.

Tina Papoli, som driver hårsalongen Glada saxen i Skoghall centrum, slog i augusti upp portarna till en skönhetssalong i lokalen bredvid. Papolis health and beauty clinic driver hon tillsammans med sin syster och bror och de erbjuder alltifrån massage till olika ansikts- och skönhetsbehandlingar.

Lymfdränering

Nu kan salongen även stoltsera med en ny, multifunktionell och lymfdränerande behandling som utförs med maskinen NBE 3000 (Nannic beautyfying energy).

– Maskinen finns bara hos oss och i Munkfors och Arvika, vi är de enda salongerna i hela Värmland, berättar Tina.

Behandlingen går ut på att dränera kroppens lymfkörtlar genom elektromagnetisk energi, vilket ökar blodcirkulationen, rensar ut slaggprodukter och ökar fettförbränningen. Behandlingen hjälper också till att stimulera tillväxten av nya celler, öka produktionen av kollagen och elastin, minska antalet fria radikaler och förbättra hudens spänst med mera. Maskinen är således effektiv mot rynkor och linjer, slapp hud, akne, pigmentfläckar, överflödigt fett, celluliter, mörka ringar och påsar under ögonen, bristningar och mycket annat.

– Kunden väljer själv om hon vill ha en helkroppsbehandling eller vill behandla vissa punktområden, säger Tina.

– Konceptet med radiofrekvens i NBE-maskinerna kom redan 2008, men 2014 lanserades NBE 3000 som innebär att man kan jobba på flera olika områden, under samma behandlingstid, berättar Karin Byrud, utbildningsansvarig och kundrådgivare på Nannic.

Jag väljer helkroppsbehandlingen med inkluderande ansiktsbehandling och får bekvämt lägga mig på britsen med en varm filt över mig. Mot rygg, mage och händer har jag värmeplattor som med hjälp av radiovågor tränger igenom hudlagren, värmer upp kroppen och aktiverar cellerna.

En behaglig värme infinner sig och på skärmen bredvid kan jag följa antalet förbrända kalorier. Tacksam träning, tänker jag belåtet där jag ligger. Efter någon halvtimme flyttas värmeplattorna från händer till fötter – för att komma åt hela kroppen på bästa sätt. Efter dryga timmen har jag redan förbränt över 600 kalorier.

Under tiden som värmeplattorna verkar, genomför Tina punktbehandlingen på mitt ansikte. Den inleds med djupgående rengöring följt av en exfolierande peelingmask som tar bort torra och döda hudceller och ska sitta på under tio minuter. Därefter tar hon på olika serum som jobbar på djupet mot bland annat fina linjer och pigmentering. Tina masserar också både ansikte och dekolletage med de varma handverktygen.

– Detta hjälper serumen att tränga djupt ner i huden och verka på cellnivå. Cellerna får ny energi, tillväxten av nya celler ökar och hudens struktur förbättras, förklarar Tina.

Ansiktsbehandlingen avslutas med en organisk algmask som återfuktar och sluter porerna, och som sedan enkelt dras av en stund efter att den stelnat. Innan jag går får jag ett lugnande serum och en nattcreme så jag är redo för sängen några timmar senare.

Anti-stress

Maskinen kan även erbjuda en anti-stress-behandling som utförs på ryggen. Här varierar terapeuten mellan att massera med de varma handverktygen och att ge klassisk massage med händerna.

– Denna behandling ger samma fördelar, men med fokus på stressreducering. Den sänker högt blodtryck, stärker immunförsvaret, och trötta, spända muskler slappnar av. Den ger också lugn och harmoni, bättre sömn och skärpt fokus, berättar Tina.

Efter att man gjort en lymfdränerande behandling avråder Tina från träning. Helst bör man vila, då man kan känna lite trötthet. Då kroppen rensar ut slaggprodukter kan man också bli extra kissnödig och behöva dricka mycket vatten. För egen del känner jag mig behagligt trött och har en mjukhet och fin lyster i ansiktet. Det här provar jag gärna igen.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se