Karlstads kommun ska utse årets unga miljöhjälte

Priset Årets unga miljöhjälte ska gå till en elev, grupp eller klass som genomför miljö- eller klimatsmarta insatser och går i förskola, grundskola eller gymnasium inom Karlstads kommun. /Foto: Karlstad kommun

Under våren 2023 kommer Karlstads kommun återigen att dela ut priset “årets unga miljöhjälte”. Priset ska gå till en elev, grupp eller klass inom förskola, grundskola eller gymnasium i Karlstad.

Årets unga miljöhjälte ska gå till en elev, grupp eller klass som genomför miljö- eller klimatsmarta insatser och går i förskola, grundskola eller gymnasium inom Karlstads kommuns geografiska område. Syftet med priset är att premiera och visa upp barn och ungdomars goda miljö- och klimatinsatser.

– Nu är det andra året vi delar ut priset för årets unga miljöhjälte. Sist gång fick vi in många nomineringar vilket var väldigt kul, det visar på vad mycket bra miljöinsatser som görs bland barn och unga. Genom att fortsätta dela ut priset till årets unga miljöhjälte uppmärksammas goda insatser som barn och unga gör inom miljöområdet, säger Jennie Rönnbäck, miljösamordnare, i ett pressmeddelande.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se