Folkuniversitetet startar 13 nya yrkeshögskoleutbildningar

Under 2023 startar Folkuniversitetet totalt 48 utbildningar. /Foto: Genrebild

När Myndigheten för yrkeshögskolan presenterade de ansökningar som har beviljats och därmed får ingå i yrkeshögskolan stod det klart att Folkuniversitetet får starta 13 YH-utbildningar över hela Sverige.

– Folkuniversitetets arbete med att utveckla YH-utbildning tillsammans med näringslivet har återigen gett resultat. Att vi får förtroende att bedriva ett flertal utbildningar och etablerar oss inom nya yrkesområden är ett bra betyg för vår förmåga att tillgodose samhällets och arbetsmarknadens behov, säger Sandra Cuhrt, ordförande för Folkuniversitetets nationella YH-grupp, i ett pressmeddelande.

– Omställning, karriärväxling och vidareutbildning har aldrig varit viktigare än idag. Därför är jag väldigt glad att se att vi fortsätter att utveckla konkurrenskraftiga utbildningar med en stor bredd. Det är också glädjande att se att vi har ett stort förtroende från Myndigheten för yrkeshögskolan, säger Gunnar Danielsson, generalsekreterare för Folkuniversitetet.

De nya YH-utbildningar som beviljas start är bland annat avancerad GIS-användare i Gävle, drifttekniker kraft-värmeproduktion i Göteborg, fullstack-utvecklare i Stockholm, GIS-samordnare med fokus på krisberedskap i Gävle och medicinsk vårdadministratör i Uppsala.

Folkuniversitetet är en av Sveriges största anordnare av yrkeshögskoleutbildning. Under 2023 startar totalt 48 utbildningar.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se