2 systrar 2 bröder – stödgalan som bjuder på humor och djup

Showen 2 systrar 2 bröder med Lili och Susie, bröderna Rongedal och Crasch Boom Band har premiär på Scalateatern den 20 april. /Foto: Press.

Showen 2 systrar 2 bröder är en unik sammansättning av Lili och Susie och bröderna Rongedal tillsammans med Crash Boom Band. Premiären, som går av stapeln på Scalateatern i Karlstad den 20 april, blir även stödgala för Ajabajacancer med Ida och Malte Hallquist som gäster.

– Det här är ett nytt koncept för oss. Det blir mycket skratt och tokiga minnen från 80-talet, men vi plockar också fram våra mer personliga sidor, säger Lili från popduon Lili och Susie.

2 systrar 2 bröder kommer turnera runt och göra nio stopp i Mellansverige. Först ut är Scalateatern och Karlstad den 20 april.

– Det är ett vansinnigt roligt projekt och intresset verkar bra – vi har än så länge bara hört glada tillrop, säger Peter Renander, projektledare för showen och trummis i Crash Boom Band.

Välgörenhet

Historien bakom showen finns i Peters engagemang i Heartbeat Karlstad, stödkonserten som han arrangerat under två somrar i Mariebergsskogen.

– Jag frågade Lili och Susie om de ville komma och uppträda, men de kunde inte under sommaren och frågade om vi inte kunde hitta på något vintertid. Samtidigt hade jag pratat med bröderna Rongedal om att köra en stödgala på Scalateatern och då slog det mig att de är bröder och Lili och Susie är systrar. Där hade vi ju ett tema! Alla gick i gång på alla cylindrar och vi såg till att träffas fort som sjutton, berättar Peter.

Alla intäkter under premiären kommer gå till Ajabajacancer.

– Då späder vi på lite extra. Ida och Malte Hallkvist kommer också vara delaktiga på scen.

Välgörenhetstänket kommer sedan följa hela turnén som en röd tråd, bland annat i form av försäljning av armband.

Vidgar sina vyer

För Lili från popduon Lili och Susie känns det extra roligt att premiären av 2 systrar 2 bröder blir i Karlstad, då pojkvännen bor här och hon ser staden som sitt andra hem.

Showen beskriver hon som lite av ett nytt koncept för henne och Susie.

– Vi kommer blanda våra egna hits med tolkningar av låtar som betytt mycket för oss genom uppväxten och som vi kopplar till starka minnen. Man får följa våra uppväxter och musikaliska svängningar, det ska bli väldigt kul och spännande.

Humor kommer blandas med djup.

– Det blir mycket skratt och tokiga minnen från 80-talet. Det är lättsamt, men vi plockar också fram våra mer personliga sidor – det verkar folk tycka om. Publiken kommer definitivt få veta saker om oss som de inte visste innan.

Bröderna Rongedal har systrarna träffat bland annat i andra välgörenhetssammanhang, men de har aldrig arbetat tillsammans. Ändå verkar syskonparen vara en god matchning.

– Folk tycker att vi passar bra ihop, dels med våra röster och dels i hur vi pratar. Vi har en bra dialog och vi har kul. Det känns som ett naturligt möte mellan oss, vilket känns roligt, säger Lili och fortsätter:

– Publiken kommer också få veta mer om oss systrar och bröder, om systerskap och brödraskap och vad det inneburit för oss.

Syskonparen kommer också visa upp nya sidor och spela musik de inte är vana vid.

– Lili och Susie kommer bland annat sjunga hårdrock och Rongedal ge sig på lite punk. Emellanåt kan man till och med få höra lite opera från alla fyra, avslutar Peter och skrattar.

Helena Lundberg

 helena@svenskmediakonsult.se