Torghandel på Hagadagen

I drygt tio år har Hagadagen arrangerats i Karlstad. Den 1 april är det återigen dags och Jan Åke Nilsson, en av arrangörerna, hoppas på vackert vårväder och många besökare.

Hagadagen i stadsdelen Haga, ett stenkast från Karlstads centrumkärna, brukar vara en välbesökt tillställning. Lördagen 1 april är det dags för årets första upplaga.

– Det är en dag som vi arrangerat två gånger om året i drygt tio år nu. Vi brukar ha en på våren och en på hösten, berättar Jan Åke Nilsson en butiksägarna i Haga och en av arrangörerna av Hagadagen.

Hagadagen kan beskrivas som en klassisk torghandel och inför årets första omgång pågår planeringen för fullt. Jan Åke Nilsson berättar att det för besökarna bland annat kommer finnas närproducerad mat till försäljning från till exempel Mor Carins och Biqupemums.

Samarrangemang

– De senaste gångerna har vi samordnat Hagadagen med kommunens second-hand-runda som är samma dag, så det kommer även finnas en del second-hand-handlare på plats, berättar Jan Åke.

Hagadagen har alltid lockat många besökare, och än mer så sedan man börjat samordna med second hand-rundan, då flera av de medverkande andrahandsbutikerna finns just i Haga.

Levande musik

Om vädret tillåter hoppas Jan Åke att de även ska kunna ha levande musik på Hagatorget.

– Det är trevligt och lättar upp lite. Men än så länge vet vi ju inte. Det kan ju vara full snöstorm, om det vill sig illa, men vi hoppas ju så klart på vackert vårväder, avslutar Jan Åke.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se