Kils kulturskola firar 60 år

Söndag 2 april bjuder elever och lärare från Kils kulturskola in till stor jubileumsshow på Kil Arena.

Söndag 2 april bjuder elever och lärare från Kils kulturskola in till stor jubileumsshow på Kil Arena. Anledningen? Kils kulturskola firar 60 år.

Två jubileumsshower är planerade för att fira kulturskolans 60 år – båda söndagen 2 april.

Kultur- och fritidssamordnare, Elisabeth Johansson, berättar att samtliga instrumentgrupper kommer att finnas representerade, tillsammans med dansare och kör. Totalt är cirka 140 elever, lärare och tidigare elever med i föreställningen, i olika konstellationer.

Specialskrivet verk

Höjdpunkten är ett alldeles speciellt stycke, berättar hon. 

– För något år sedan fick kulturskolan ett arv av en privatperson. Nu har vi haft möjligheten att ta av de pengarna och beställa ett verk som är specialskrivet för kulturskolan.

Verket har fått namnet Edge of the wedge (Kanten på kilen) och är skrivet av tonsättaren och musikern Paula af Malmborg Ward. Stycket kommer att framföras för allra första gången inför publik under jubileumsshowen.

Graffiti

En av kulturskolans kurser är graffiti, och även denna verksamhet kommer att finnas representerad under dagen.

– En timme före de båda föreställningarna kommer eleverna stå utanför arenan och live-måla, berättar Elisabeth.

Underhållaren Malte Hallquist, som själv är tidigare elev på kulturskolan i Kil, kommer att agera som konferencier under föreställningarna.

Musikskola

1962 startade den kommunala musikskolan. Sedan breddades innehållet och musikskolan blev kulturskola 2017. Barn och ungdomar har företräde, men Kils kulturskola tar även emot vuxna i mån av plats.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se