Nya tränaren ser fram emot spännande säsong

Mikael Lönn är ny huvudtränare för Hertzöga BK:s damlag.

Han är ny huvudtränare för Hertzöga BK:s damer, laget som klarade sig kvar i division 1 när sex serier bantades ner till tre.

– Detta är det första damlaget jag tränar. Det är väldigt inspirerande eftersom det är ett gäng tjejer som verkligen vill någonting med fotbollen, säger Mikael Lönn.

Mikael Lönn kommer närmast från rollen som tränare i Grums IK:s herrlag. Uppdraget som ny huvudtränare för Hertzöga BK blir hans första på damsidan.

– Detta är det första damlag som jag tränar. Tidigare har jag tränat herrlag i allt från division 1 till division 6.

När Hertzögas tidigare tränare, Mikael Rundh, valde att lämna laget i vintras gick frågan att ta över till Mikael Lönn.

– Efter att ha funderat en vecka eller två kände jag att det var jätteintressant. Mest utifrån att det är en spännande serie nu när ungefär halva serien åkt ur.

Sex blir tre

Inför kommande säsong har nämligen sex serier bantats ner till tre. Hertzöga var nykomlingar förra året och efter en stark insats slutade de på en femte plats och klarade sig därmed kvar i division 1 för kommande säsong.

– Första tiden har varit jättebra, tycker jag. Det är väldigt inspirerande eftersom det är ett gäng tjejer som verkligen vill någonting med fotbollen.

Mikael ser positivt på den kommande säsongen.

– Nu när serierna bantats ner till tre blir ju kvaliteten mycket bättre. Hertzöga kom femma totalt förra året och alla lag vi kommer möta kom ju också femma eller uppåt i serien, så det kommer bli toppmatcher varje gång.

Förändringar i truppen har det blivit – inte minst på tränarpositionen.

– Det är så klart en stor förändring i sig. Sedan har vi tappat ett par spelare som lämnat på grund av studier på annan ort. Vi har tagit in några nya underifrån och så har vi tagit in några utifrån också. Det blir en mix av nytt och gammalt, kan man säga. Men stommen i laget finns kvar, så klart, säger han.

Derby

Förändringarna i serierna gör att många av motståndarlagen blir helt nya för Hertzöga. Bland annat får laget se fram emot fem Stockholmsresor, en resa till Gotland och två Värmlandsderbyn – det första redan i hemmapremiären.

– Då tar vi emot Degerfors. Det ska bli jättekul att spela derby nästan direkt. Alla derbyn brukar ju få en speciell karaktär.

Degerfors klarade sig kvar i division 1 med väldigt små marginaler, säger Mikael och tillägger:

– Än så länge är väl Degerfors mest känt för sitt herrlag, men de har gjort en jättefin resa med damerna också och avancerat egentligen från år till år. Det kommer bli en jätteintressant match, absolut.

lisaharkman

 lisa@svenskmediakonsult.se